Mijn oude laarsjes zijn versleten. Een paar jaar geleden droeg ik lange laarzen met een nog hogere hak als het even kon. Tot ik er ineens genoeg van had. Toen kwamen de eerste paar enkellaarsjes in mijn schoenenverzameling. Nu zijn deze oud en versleten, en ben ik op zoek naar nieuwe laarsjes.

En dat is moeilijk.

Heel moeilijk. Ik ben namelijk een enorm gewoontedier. Oftewel: ik heb iets, dat ben ik gewend, en iets nieuws is een beetje eng. Daarom besloot ik niet al te hoge eisen te stellen aan mijn toekomstige nieuwe enkellaarsjes. Ze mogen het liefst niet zwart zijn, tenzij ik verliefd wordt want ja, daar valt toch niks aan te doen. De hak mag niet té hoog zijn, de neus rond, de schoen niet van leer en de zool moet een goeie grip hebben. Klinkt goed toch? Nee, toch niet.

Lastiger dan ik dacht, tenminste. Tot mijn ogen op deze laarsjes vielen en ze spontaan begonnen te wateren. Ja! Dit zijn mijn laarsjes! Na even gespaard gewacht te hebben op de stufi, kon ik ze eindelijk kopen. Op zaterdag kwamen ze binnen. Wat waren ze mooi! Er stonden hartjes in mijn ogen. Ik had mijn chillpakkie aan, een roze oversized sweater en een grijze joggingbroek, maar dat mocht de pret niet drukken. Vriendlief wist me voorzichtig te melden dat ik er dan wel wat anders bij aan moest trekken, haha!

laarsjes

Op zondag trok ik ze voor het eerst aan, naar de ouders van mijn vriend. Aan de eettafel voelde ik ineens iets breken, en ja hoor. Het slotje was afgebroken. Niet leuk! Van Zalando kreeg ik zonder verdere vragen mijn geld terug, ik hoefde zelfs de schoenen niet terug te sturen. Ik vertrouw het niet om de laarsjes opnieuw te bestellen, wat als het een bekend probleem is bij Zalando? Heb ik ze straks weer stuk, en daar zit ik niet op te wachten.

Ik heb nu twee paar nieuwe laarsjes besteld, want ik kon niet kiezen. Ben je benieuwd welke het zijn geworden? Volgende week laat ik ze zien!