Week 1 is voorbij! Het ging best goed, ik heb een paar keer gecheat, maar dat mag. Ik wil namelijk best wel wat gewicht kwijt, maar niet teveel. In de weekverslagen leg ik per dag uit hoe het ging, wat ik lekker vond en wat niet.

Maandag

Maandag moest Paddy gewogen worden. Mijn vriend neemt Paddy dan in zijn armen, gaat op de weegschaal staan en trekt zijn eigen gewicht daar vanaf. Mijn vriend was aan het werk, dus ik besloot het zelf te doen. Terwijl ik nog zo mezelf had beloofd niet op de weegschaal te gaan… Ik schrok. De weegschaal gaf 57,8 kilo aan. Dat is even 3,2 kilo meer dan in mei. Maar dit kunnen natuurlijk ook vakantiekilo’s zijn.P8020898

Maandag heb ik heerlijk genoten van het eten! Het ontbijt was een breakfast cake. Helaas pakte mijn blender de dadels niet, deze heb ik daarom maar los in de taartbodem gelegd. Het was wel heel lekker hoor! De lunch bestond uit speltwafels met groente, ook erg lekker. De groentespread verving ik voor rode pesto, want bij het woord “groentespread” krijg ik al een naar gevoel haha! Als snack hadden we raw donuts, maar deze maakte ik dinsdag pas omdat we maar besloten hadden dat we een keukenmachine nodig hadden. En ‘s avonds een groen soepje die ik echt niet te eten vond, maar toch op at. Gelukkig mocht ik er aardappeltjes bij eten.

Dinsdag

Dinsdag hadden we hetzelfde ontbijt als maandag, en de lunch bestond uit de soep van maandagavond. Ik vond het wat weinig en vooral niet lekker, maar het ging prima. ‘s Avonds mocht ik een heerlijke salade maken met kikkererwten en zoete aardappels, dit maakte de lunch weer helemaal goed en is zeker een blijvertje! Na het avondeten nam ik nog een donut bij de koffie, dan smaakt ‘ie toch wel extra lekker.

Woensdag

Het ontbijt was een smoothie met onder andere sinaasappel. Een vriendin had me al gewaarschuwd dat er heel erg veel vruchtvlees in zou zitten, en ze had niet ongelijk! Ik heb er wel een uur over gedaan om deze smoothie weg te drinken. De lunch was de salade van dinsdagavond, ik was zo blij! Hij was net zo lekker als de avond ervoor, en koud ook echt prima te eten. Het avondeten was een pizza, belegd met onder andere artisjokharten en courgette. Vantevoren sprak ik met mezelf af om gewoon alles te proberen, en zo stond deze pizza in de oven. Na twee happen gooide ik de artisjokharten eraf, zo vies! Heel zout en glibberig, brr. De donut na het eten maakte veel goed.P8040912

Donderdag

Ik maakte bananenijs met een chocolade crumble, wat heerlijk! Dit was precies wat ik nodig had. Voor lunch stond de andere helft van de pizza op het menu, en het viel me mee want hij smaakte beter dan woensdagavond. Het avondeten was een portie noodles met paprika, champignons en peultjes. Dit was echt heel erg lekker! Er moest volgens het recept tamari bij, maar die smaak vind ik niet zo lekker. Daarom gebruikte ik ketjap.

Vrijdag

Vrijdag was het ontbijt hetzelfde als dat van donderdag en nogsteeds net zo lekker! Ik at twee speltbroodjes met pesto, komkommer en rode kool tijdens de lunch. Dit komt meerdere keren terug in het boek, maar ik vind het zo inspirateloos. Als snack mocht ik nog een stukje cake wat over was van het ontbijt van maandag, dat was helemaal geen straf! Voor het avondeten trok ik mijn andere portie noodles uit de koelkast, lekker makkelijk.P8060929

Zaterdag

Het ontbijt was zo goddelijk! Het smaakte naar een appeltaartje. De combinatie van brood, appel en chocola is echt hemels. Later at ik de laatste donut op, zo jammer! Na de 50 dagen maak ik deze zeker weer. De lunch was dezelfde soep die maandagavond en dinsdagmiddag op het menu stonden, maar  ik heb hem overgeslagen. Het avondeten was aubergine rolletjes, maar als er iets is wat ik echt niet weg krijg is het aubergine. We hadden ook een drukke dag achter de rug, dus ik besloot om samen met de vriend een patatje te gaan eten.

Zondag

Zondag nam ik hetzelfde ontbijtje als zaterdag en voor lunch had ik rijstwafels. ‘s Avonds at ik bij de ouders van mijn vriend, maar in het boek staan dezelfde auberginerolletjes als zaterdagavond op het menu.

 

En dat was alweer de eerste week! De tweede week zit er ook al weer bijna op, de boodschappen voor de derde week staan al in de planning. Die vijftig dagen gaan zo wel heel hard… Heel veel snacks at ik niet en staan hierom niet vermeld in dit weekverslag. Ik had gewoon geen trek, haha! Volgende week laat ik je weten hoe deze week is gegaan.