Tijdens de vakantie heb ik enorm veel gegeten. Dat mijn vriend me na een week niet hoofdschuddend aankeek met een “Zou je dat nou wel in je mond schuiven?” verbaasde me nog het meest. En ja, soms voelde ik me misselijk of opgeblazen. Maar ik voelde me niet schuldig, allerminst.

Zelfs niet toen ik op een ochtend in de spiegel keek om te constateren dat de lijntjes rondom mijn buikspieren toch echt niet meer zichtbaar waren. Ik vond het prima. Waarom? Omdat ik op vakantie was, en dan moet het kunnen. Vind ik. Maar het had nog een reden…

AfP8030908gelopen maandag ben ik begonnen met Your 50 Days of Green Happiness, Summer Edition. Het winterboek beviel me zó ontzettend goed, dat ik op 4 juni om twaalf uur ‘s nachts achter mijn laptopje zat om als één van de eersten dit boek te bestellen. 12 juli kwam hij eindelijk binnen, maar 15 juli gingen we weg. Daarom besloot ik te wachten tot na de vakantie.

En nu is het eindelijk zo ver! Het boek is ontzettend dik en bevat meer dan 300 pagina’s! Dit zijn niet alleen recepten, maar het bevat zo ontzettend veel informatie. Ik heb natuurlijk nog niet alles doorgelezen, maar wel sommige stukken even gescand. Het boek voelt zwaar en van goede kwaliteit, het bevat ook twee leeslintjes. Zo handig! Één voor de dag waar je gebleven bent, en één voor de informatie die je graag wilt lezen.
Wat is er nou zo fijn aan dit boek, en aan dit programma? Het is het gemak. In het begin van iedere week kan je een boodschappenlijstje vinden. Dit zijn dan je boodschappen voor de hele week. Vervolgens hoef je niet na te denken over wat je nou iedere dag aan ontbijt, lunch, of avondeten maakt. Dit is namelijk allemaal voor je uitgewerkt. Vijftig volledige dagmenu’s staan in dit boek. Hoe fijn is dat?
P8030906Het boek is volledig veganistisch, en daarom is het programma ook te volgen voor mensen met een lactose-intolerantie. Ook voor mensen met coeliakie of een gluten-intolerantie is het programma te volgen. Alle recepten zijn namelijk glutenvrij!

Voor de mensen die hun stukje vlees niet kunnen missen, is er voor sommige ingrediënten een alternatief. Bijvoorbeeld gamba’s in plaats van aardappels, of kip in plaats van noodles. Het kan allemaal, zolang jij je er maar prettig bij voelt.

Naast het boek kreeg ik er ook nog Your Personal Health Diary bij. Dit is een boekje met vragenlijstjes, en handige tabellen waar je in kan vullen hoe je je voelt. Hier maak ik misschien later in het programma gebruik van, maar voor nu nog even niet.

Je mag iedere week een update van mij verwachten over hoe het gaat! Cheat ik? Waarmee dan? Vond ik iets heel lekker, of juist niet? Ik laat het je de komende weken allemaal weten!

Twijfel je om het boek aan te schaffen? Doen! Er is niks zoveel waard als je gezondheid. Plus dat tijdelijk iedere tiende bestelling een gratis vegan snoepbox krijgt. Die had ik ook wel willen hebben.P8030909