verhuizen

Ja, je leest het goed! We gaan verhuizen. Het is heel raar om ons oude huis achter ons te moeten laten, omdat het wel heel erg als thuis voelt. Vandaag neem ik je mee door ons huidige huis.

Onze woning staat te koop

verhuizen

Drie jaar geleden kochten we deze uiterst schattige woning. We hebben er zo ontzettend veel aan laten doen! De riolering is vervangen, er is schuimbeton in gestort, met vloerverwarming en daarbovenop PVC laminaat. Ook de groepenkast en het kastje eromheen is nieuw. De muur in de gang is gestuct. Er moet eigenlijk nog glasweefselbehang overheen, maar daar hebben we geen tijd meer voor.

verhuizen

In de woonkamer is de erker pas geleden geverfd, zowel binnen als buiten. De open haard werkt helaas niet meer, omdat het trekgat dichtgestort is met schuimbeton. Met Kerst leg ik er altijd van die langzame, knipperende lampjes in zodat het toch nog sfeer brengt.

verhuizen

De keuken is er tijdens de verbouwing helemaal uitgehaald, en er door een professionele keukeninstallateur weer ingezet. Er zit een nieuwe vaatwasser in en alles werkt prima. Er zit geen koelkast/vriezer in de keuken, alles is opbergruimte. Vandaar dat we onze grote, Amerikaanse vriend hebben aangeschaft haha!

Centrum

verhuizen

We wonen redelijk dicht bij het centrum (5 minuten lopen, 2 minuten fietsen) en voor deze plek hebben we echt een enorme achtertuin. De kipjes staan ook op de foto, daar hebben we al heel veel reacties op gekregen haha.

verhuizen

Boven zijn drie slaapkamers. De hoofdslaapkamer heeft een nieuw kunststof kozijn met een draai-kiepraam en een ventilatieroostertje. In de andere kamers zit nog enkel glas. Het kozijntje in de badkamer is laatst geschilderd, dat hoeft dus een hele tijd niet meer! Er is ook wat lekkage geweest maar alles waar wij van weten is verholpen. Een huis uit de jaren ’30 is nou eenmaal bejaard en er zal altijd wel wat werk achter weg komen.

Er is ook nog een ruime zolder waar de meeste mensen in de nok wel kunnen staan. Hier is nog een nieuw zolderraampje in geplaatst afgelopen zomer!Meer foto’s en informatie is te vinden op de Funda pagina:¬†https://www.funda.nl/koop/leeuwarden/huis-49303458-spreeuwenstraat-4/

Volgende week vertel ik je alles over de Open Huizen Dag die plaatsvond afgelopen zaterdag! De foto’s zijn gemaakt door Guusje Witteveen. Zij heeft haar eigen bedrijf in de fotografie wereld. Ze is enorm behulpzaam en betrokken bij het maken van de foto’s! Je kan haar vinden op guuz.nl en op Facebook.

Wat vind je van zo’n kijkje in ons huis? Ik ga uiteraard veel meer bloggen over het verhuizen en ons nieuwe huis.