Het is inmiddels al ruim een jaar geleden dat een vriendin me vertelde dat ik best kon stoppen met het epileren van mijn wenkbrauwen. Vervolgens reageerde er iemand op mijn artikel dat ik door een ongemakkelijke fase heen moest. Die fase is inmiddels niet voorbij, en vandaag zie je het resultaat van een jaar lang wenkbrauwhaartjes kweken.

Je ziet ze regelmatig voorbijkomen op foto’s van reviews. Mijn wenkbrauwen. Niet helemaal zoals ze horen, helaas. Er zit een rare streep in het midden, en hier en daar een gaatje. Ik zocht hulp bij de Brow Bar in Hoorn, zij verfden mijn wenkbrauwen. Het resultaat zag er prima uit! Maar toch ging ik niet terug, het was te ver van huis.

Voortgang

Ik heb echt van alles geprobeerd. Castor olie, haargroeitabletjes… Niks hielp. Hoewel de haargroeitabletjes er wel voor zorgden dat mijn hoofdhaar sneller groeide, is er niks veranderd aan die streepjes boven mijn ogen. Helaas.

Opnieuw zo flinterdun epileren is ├ęcht geen optie. Ik zie er zoveel ouder uit, en het is een enorme klus om bij te houden. Of het nou harsen of epileren is, mij niet gezien. Ieder haartje valt gewoon op. Ik wil ze daarom wel iets dunner dan ik nu heb, maar niet zo dun als een jaar geleden.

20170917_170024 (1)
20170917_170325

Tegenwoordig gebruik ik ook een wenkbrauw product! Ik had nooit gedacht dat het mij zou overkomen, maar nu gebruik ik hem toch echt dagelijks. Het is een gekleurde wenkbrauwgel van Catrice, en hij zorgt ervoor dat mijn wenkbrauwen net iets donkerder lijken. Daardoor krijgen ook de lichtere haartjes een beetje kleur, en vallen mijn open plekken niet zo erg op. De bovenste foto is zonder wenkbrauwgel, en de onderste met.

Kortom, wenkbrauwen teruggroeien is de hel. Epileer alsjeblieft niet jaren achter elkaar je wenkbrauwen, maar laat ze eens in de zoveel tijd even teruggroeien. Ze zullen je dankbaar zijn, en jij hen!

Wat vind jij van het stylen van wenkbrauwen?