Het kwam laatst ineens in me op.

Wat zou ik doen als de loterij op mijn lot zou vallen? Nou is die kans wel héél klein, omdat wij niet meedoen met de loterij. Maar toch, wat als we ineens een miljoen op de bank zouden hebben staan?

Allereerst zou ik mijn moeder uit de brand helpen. Zij heeft het niet makkelijk, en ook niet heel breed. Daarom zou ik haar het liefst willen helpen. Het zou echt het eerste zijn wat ik zou doen met dat geld! Zo zou ik haar meenemen om te gaan shoppen, lunchen, en ze wilt graag een nieuw bankstel. Ook zou ze wat extra geld per week van mij krijgen zodat ze meer te besteden heeft. Natuurlijk kan dit alleen totdat het geld op is, haha!

Verder zouden mijn vriend en ik een nieuw huis gaan kopen, denk ik. Het huis wat we nu hebben is niet onderhoudsarm genoeg, wat ons best wel veel stress oplevert. Het is niet zo dat het een slecht huis is hoor, maar wij zijn allebei gewoon niet handig als het op klussen aan komt. We moeten er altijd iemand bij hebben, en dat kost veel geld. Een mooi, vrijstaand nieuwbouwhuis in een buitenwijk zou perfect voor ons zijn!luck-152048_960_720

Naast dit zou ik ook in mijn omgeving vragen of iemand wensen heeft die binnen een redelijk budget vallen. Als iemand bijvoorbeeld heel graag een dure vakantie wilt, maar daar zelf het geld niet voor heeft, zou ik dat wel betalen. Of een mooie, nieuwe auto. Ik  weet ook van mensen dat ze heel graag wat aan/in hun huis willen laten doen, dat zou ook helemaal geen probleem zijn!

Ook zou mijn broer geld krijgen voor zijn rijbewijs! Hij weet het misschien nog niet, maar autorijden is zo fijn. Hij moet redelijk wat af reizen voor zijn werk en dat doet hij nu in de trein. Een rijbewijs en een mooie auto zouden ideaal zijn voor hem.

Ik zou ook mijn eigen studieschuld afbetalen, die van mijn vriend, mijn broer, en iedereen in onze families die een studieschuld heeft. Zo’n studieschuld blijft namelijk je leven lang en maakt bijvoorbeeld een huis kopen of een bedrijfje starten alleen maar moeilijker.

Maar wat zou ik dan niet doen?

Ik zou niet op vakantie gaan en daar al het geld verbranden. Ik zou ook niet allemaal dure kleding of sieraden kopen. Tuurlijk hoef ik met zoveel geld minder na te denken of ik een kledingstuk wel kan kopen met mijn budget, maar ik zou nog steeds mijn kleding blijven kopen waar ik het nu koop.

Mijn vriend is het hier helemaal niet mee eens, maar ik zou voor mezelf ook geen nieuwe auto kopen. Omdat ik best gehecht ben aan onze Gouden Koets, het is onze eerste auto en er hangt een enorme emotionele waarde aan. Ik prijs mezelf gelukkig dat mijn roze pasje in mijn portemonnee zit en dat we zo’n fijne auto onder onze kont hebben. Dus nee, geen nieuwe auto. Pas als deze naar de sloop geduwd moet worden komt er een nieuwe auto.money-1595995_960_720

En wat doe ik dan met het geld dat over is?

Lekker op de spaarrekening zetten! En als er iemand is die iets nodig heeft, kunnen we altijd bijspringen. Zo ben ik op Facebook bevriend met een vrouw die zich inzet voor kinderen in Marokko die niet naar school kunnen. Die organisatie leeft van donaties. Ik zou een stille afspraak met haar maken, als de organisatie iets tekort komt, mag ze me altijd een berichtje sturen.

Helaas is dit allemaal nu niet mogelijk, maar het is een mooie droom nietwaar? 

Wat zou jij doen met een miljoen?