avondeten

Ja, I know. Ik hou van lijstjes met vijf dingen. Daarmee ben ik kritisch naar mezelf. Wat vind ik nou zó lekker dat het in dit lijstje mag komen? Vijf is een mooi getal omdat het lijstje daardoor niet te lang wordt. Vandaag geef ik je vijf keer mijn favoriete vegan avondeten, inclusief recept!

avondeten

1. Bloemkoolnasi met tempeh

Tempeh is een gerecht wat ik bij de ouders van mijn vriend heb leren kennen. Ik kan me hier zo misselijk aan eten, het is echt góddelijk! Iedereen in zijn leven moet eens tempeh hebben gegeten. Tempeh is gemaakt van samengeperste sojabonen, en kan je op honderd verschillende manieren bereiden. Samen met bloemkoolnasi bijvoorbeeld. Bij het recept van de tempeh maakte ik wel wat aanpassingen. In plaats van arachide olie kwam er zonnebloemolie in de pan, tamarindepasta nam ik niet en in plaats van gula jawa gebruik ik ketjap.

2. Vegan Marokkaanse bulgur

Dit is echt hemels. Zo makkelijk en snel! Ik ontdekte dit recept puur bij toeval, en was gelijk enthousiast. Maak hier een hele grote pan van, eet je avondeten en bewaar de rest in de vriezer. Wil je hem iets pittig? Neem dan een schepje sambal badjak van Koningsvogel. Geen andere sambal kan hier tegenop. Eetsmakelijk!

avondeten

3. Deze vegaburgers

Wel een beetje een cheat maaltijd hoor! Let er op dat je ongezoute amandelen neemt, anders wordt het vocht zo snel uit je mond onttrokken dat de Sahara er een zwembad bij lijkt. Nee, maar echt. Deze hamburgers zijn even wat moeite, maar dan heb je ook gelijk een voorraadje. Hamburgertje uit de vriezer, uitje snijden, klodder ketchup op een broodje, sla, tomaat, komkommer, uitje, augurkje en als laatste natuurlijk de burger. Bam! Hallo volledige maaltijd.

4. Pasta

Natuurlijk hoort hier ook een gerecht met eigen recept. Men neme een pakje tomato fritto, een uitje, drie paprika’s, Italiaanse kruiden, een teentje knoflook en kokosbloesemsuiker. Bak het uitje in een beetje olijfolie samen met een theelepeltje kokosbloesemsuiker. Pers het teentje knoflook hierbij uit. Snijd de paprika’s en voeg deze erbij. Neem als laatste het pakje tomato fritto, en doe hier na het uitknijpen in de pan,  een klein beetje water in, even schudden en in de pan gooien. Voeg de Italiaanse kruiden naar smaak toe, evenals peper en zout. Kook de pasta zoals op de verpakking. Lekker eten!

5. Pindacurry van de Groene Meisjes.

Oké, niet heel hard over je nek gaan. Deze pindacurry is hemels. Misschien is dit wel hoe pindasoep smaakt, ik weet het niet. Niet teveel van eten want dat is ook weer niet goed, dan gaat hij wat tegenstaan. De combinatie van pindakaas en tomatenpuree is zó lekker, dat ik niet meer zonder kan.

Lijken deze gerechten je lekker? Wat eet jij het liefst als avondeten? Ik hoor het heel graag in de comments.