blunders

Ja, leuk, lekker persoonlijk ook! Oh my God, de grootste blunders die ik ooit heb begaan zijn te erg voor woorden haha! Daarom deel ik er een paar die minder genânt zijn, maar zeker niet minder leuk. Voor nu: minder genânte blunders!

1. Shotjesgate

Haha, nee ik maak geen grapje. Ik was met een jongen in de kroeg en bestelde heel stoer drie shotjes. Eentje voor hem, voor de barman en voor mijzelf. We proostten, en zoals altijd sloeg ik het shotje in één keer achterover. Ietsje te snel, want ik hoestte en het kwam er via mijn neus weer uit! Ik hoef je vast niet te vertellen dat we elkaar daarna nooit meer hebben gesproken haha.

2. Wanneer je Engels toch niet zo goed is als je denkt.

In Ierland gingen we naar de Mac zodat ik een lekkere salade kon bestellen. We stonden bij de counter en de vrouw erachter vroeg “Hi! How are you?” vol verbazing kijk ik naar haar, naar mijn vriend en weer terug naar haar. Een beetje onzeker zeg ik “I’m fine, how are you?”. Haha, die had ze niet verwacht! Ze keek net zo verbaasd en onzeker naar mij en stak maar een verhaal af over hoe druk ze het had. Mijn vriend vertelde later dat het “how are you?” gewoon “what would you like to order?” betekent. Haha, ik schaamde me zo!

3. De klassieker

Op de middelbare school hadden we een heuze loungeruimte. Voor als je het leren even helemaal zat was. Samen met mijn projectmaatje lagen we op de loungebanken, tot we dé strengste leraar van school zagen lopen. Snel slopen we uit de lounge, de naastgelegen lerarenwc in. We propten onszelf in een hokje en stonden samen op de wc bril. We hoorden iemand binnenkomen en mijn projectmaatje spoelde perongeluk de wc door! Slap van zenuwen barstten we in lachen uit. We moesten uitleggen dat die leraar altijd zo streng was, tot we achter ons “Wie is er altijd zo streng?” hoorden. Natuurlijk was het diezelfde leraar, en het geheel was gewoon zo grappig dat we de rest van de dag niet meer serieus gewerkt hebben.

4. De frikandel

Er was een tijd dat ik nog vlees at. Het liefst na het stappen ook. Na een flink avondje stevig drinken, ging ik met een vriendin naar dé snacktent van de stad. Ik had ze niet meer alle 24 in een kratje, en bestelde daarom vol overtuiging een frikandel speciaal. Maar de ene helft moest met uitjes, en de andere helft zonder. Na het eten ben ik gewoon naar buiten gewaggeld, zonder te betalen. Ik geloof dat mijn vriendin toen voor me heeft betaald haha!

5. Met loeiende sirenes

Toen we net een paar weken in ons huisje woonde, rook ik een brandlucht. Niks aan de hand dacht ik, en ging gewoon naar school. Bij thuiskomst rook ik het nogsteeds, vooral in de bijkeuken, de achterste ruimte in huis. Ik vroeg de buurman links van ons of hij ook wat rook maar dat was niet het geval. Schouderophalend ging ik weer naar binnen. Na een uur begon het toch wat zorgelijk te worden. Wat als er een gaslek in huis is? Na kort overleg met mijn vriend, belde ik de brandweer. Hopend dat ze gewoon met een klein autootje zouden komen, heb ik waarschijnlijk de hele situatie vervloekt.

Met loeiende sirenes, zes man sterk in pakken met gasmaskers stonden ze voor mijn deur. Totaal overdonderd en hyperbewust van mezelf, sluisde ik de mannen door naar de achtertuin van de buren rechts van ons. Daar roken we allemaal een vreemd luchtje. Een brandweerman, zeker twee koppen groter dan ik, kijkt even over de schutting en ziet daar, echt waar, smeulende resten van een vuurkorf. Daar stond ik dan hoor! Stamelend bedankte ik de brandweermannen en gniffelend liepen ze de deur uit. Ik voel nogsteeds een soort van schaamte als ik hier aan terugdenk haha!

Heb jij ook eens van die blunders gehad waarbij je het liefst door de grond wou zakken?