Vorige keer vertelde ik je alles over de open huizen dag. Wat een drukte was het zeg! We zijn nu een aantal weken verder, en er is enorm veel gebeurd. We hebben heel veel blijdschap, maar ook teleurstellingen ervaren. In deze verhuisblog lees je er alles over.

De maandag na het open huis waren er meerdere reacties. Biedingen zelfs! Er waren twee potentiële kopers die boven de vraagprijs hadden geboden. Wow! De verkoop kon niet makkelijker gaan dan dit. We zouden zelfs een budgetje hebben om ons nieuwe huis in te richten. We konden ons geluk niet op. Een stressvrije verkoop en een bijna zekere koop.

En toen ging het mis…

De koper die het huis zou kopen, kon de hypotheek niet rond krijgen. Wat een tegenslag zeg! We moesten weer bijna helemaal opnieuw beginnen met onderhandelen. Onze eigen hypotheek stond hierdoor ook minder zeker. De hypotheek die we willen is zonder voorbehoud van verkoop eigen woning, maar dat betekent niet dat we er niet zo snel mogelijk van af willen.

verhuisblog

Onze plannen, wensen en hoop begonnen te wankelen. Wat nu? We gingen een paar dagen zeer stressvol door het leven. Gelukkig hadden de andere bieders nog geen ander huis gevonden en stond hun bod nog. Dat hebben we geaccepteerd. Ze hebben een bouwkundig onderzoek uit laten voeren, en volgens mij is alles wel oké want ze zijn akkoord gegaan!

En nu?

Nu durf ik weer een beetje verder vooruit te kijken. Naar ons nieuwe huisje, de verhuizing, nieuwe meubeltjes… Ik durf weer te dromen van ons nieuwe plekje! Als het goed is krijgen we 15 december de sleutel. Voor mijn gevoel duurt het nog enorm lang, maar eigenlijk is het nog maar 7 weken. Echt!

Het nadeel aan verhuizen in december is dat we dit jaar hoogstwaarschijnlijk geen Kerstboom kunnen nemen. Dat vind ik zó jammer! Ik heb nog nooit een Kerstboomloze Kerst gehad. Misschien nemen we wel een mini boompje, maar geen grote.

Het is allemaal nog toekomstmuziek! Hoe het verder gaat, lees je in de volgende verhuisblog.