Oh man, nog even en dan is het zo ver!

 

Ik sta al een week te stuiteren en zeker met de mooie dagen die we al hebben gehad is het lastig om de vakantiekriebels te verbergen. Bij iedere zonnestraal denk ik aan de vakantie die we hebben geboekt en dan fladderen de vlinders door mijn buik.20150629_212439

Vorig jaar hebben we onze vakantie al geboekt. We hebben een prachtig zespersoons huisje gehuurd op Terschelling! Ieder jaar planten wij onze achterwerken op het strand van dit eiland dichtbij huis. Er zijn veel plekken waar we regelmatig komen, zo is er bijvoorbeeld de Koffiemolen  in Formerum waar ze heerlijke ijsjes en een goede koffie serveren. Ook is een bezoekje aan het Oud Hollandsch Restaurant in Midsland inmiddels een echte traditie tijdens onze vakantie.

20150630_202747Maar wat Terschelling écht onderscheid van de rest van Nederland, is de natuur. Wist je bijvoorbeeld dat het op de Waddeneilanden minder regent dan in de rest van het land? Ook de heide, duinen en cranberryproducten zijn prachtige kenmerken wat Terschelling echt het gevoel van vakantie geeft.

Tijdens mijn eerste vakantie samen met mijn vriend ben ik hopeloos verliefd geworden op Terschelling. Op de konijntjes, de prachtig bloeiende heide en de bossen waar de lucht altijd koel is. En natuurlijk de zee! De zee lijkt hier blauwer dan in de rest van het land. Zandvoort is er niks bij, ik beloof het je.

Terschelling is vooral een plek om te beleven, om in te ademen. Om even je ogen te sluiten, de zon en het zout op je huid te voelen en om te relaxen. Iedereen zou er ten minste één keer geweest moeten zijn. Wie er is geweest kan je vertellen dat je dan ieder jaar weer terug wilt. Terschelling heeft een speciaal plekje in mijn hart en zal dat altijd houden.

20150630_125850-1Maar voor nu is het nog even wachten tot we de reis op de boot mogen maken, ons mogen settelen in een tijdelijk verblijf en mogen genieten van al het moois dat Terschelling te bieden heeft. Terschelling is zoveel meer dan ik kan beschrijven. Vol ongeduld tel ik de dagen. Terschelling, tot volgende maand!