Urtekram

Mijn twee favoriete dingen! Wat een feestje was het om dit pakket uit te mogen pakken. Ik laat je vandaag een aantal artikelen zien van Urtekram!

Over Urtekram

Laat ik beginnen met een misverstand uit de weg te ruimen. Urtekram verkoopt zijn cosmetica in China. In China moeten geïmporteerde producten getest worden op dieren om te zien of ze veilig zijn. Toch zijn ze vegan én leaping bunny gecertificeerd. Ik nam contact op met Urtekram en vroeg hoe dit zat. Ik kreeg als antwoord dat Urtekram inderdaad in China verkoopt, maar zij gebruiken ingrediënten die overal ter wereld zijn goedgekeurd om op deze manier onder de dierproeven uit te komen.

Urtekram

Food

Ik <3 food. Als het kon at ik het liefst gewoon de hele dag door zonder vol te raken. En natuurlijk zonder 300 kilo aan te komen. Ik kreeg van Urtekram een pot pindakaas en blijer hadden ze me niet kunnen maken! Deze pindakaas bestaat uit pinda’s, en Himalayazout. En dat is het.

Urtekram

Hij smaakt hemels! Ik deed de pindakaas op een paar rijstwafels met banaan en at dit als ontbijt. Het is mijn go-to breakfast voor in het weekend, er is niks lekkerder dan dit. En die pindakaas, wow. Zoals pindakaas bedoelt is.

Je kan ook een flinke lepel door koekjesbeslag doen, of door je granola, of gewoon zo in je mond. Of voeren aan je kat, alleen om ze een tijdje te zien smakken. Het enige nadeel aan deze pindakaas is dat de pot zo snel leeg is. Feedback voor Urtekram is dus grotere verpakkingen aanbieden haha.

Daarnaast kreeg ik nog een pot witte bonen in tomatensaus. Als ik iets niet lust is dit het. Maar gelukkig is mijn moeder er gek op. Dat potje komt haar kant op en ik hoop zo dat ze er lekker van geniet.

Cosmetics

Tandpasta

De tandpasta smaakt naar mint en groene thee. Een prima combi voor wie het niet gewend is om met een ander smaakje te poetsen! Het bevat geen fluoride, en dat vind ik een beetje spannend. Er wordt nu van alle kanten geroepen dat fluoride niet goed zou zijn, misschien ben ik wat ouderwets maar ik hou het toch bij fluoride. Voor wie zonder poetst: neem deze! Hij smaakt heel lekker, en poetst als een gewone tandpasta.

Urtekram

Zeep

Dit zeepje, oh mijn hemel wat ruikt deze lekker! Hij bevat aloë vera en geen sulfaten. Deze zeep verzorgt mijn huid, in tegenstelling tot een douchegel met sulfaten. Het zeepje is vooral geschikt voor de zomer, Aloë vera heelt namelijk de huid als het verbrand is. Hij ruikt frisjes naar sinaasappel, een heerlijk exotische geur. Doe mij deze maar.

Urtekram

Deodorant

Natuurlijk kan deo niet ontbreken! Het is een roller deo, en hij bevat dezelfde exotische sinaasappelgeur als het zeepje. Hij is net iets subtieler, heel geschikt voor een deodorant geur! Glycerine en aloë vera verzorgen de huid. Hopelijk blijft hij heel lang goed zodat hij heel lang mee kan. Het is opvallend dat een gewone spuitdeodorant mijn okselhuid wat lijkt te verdoven. Het voelt heel onnatuurlijk. Deze deo doet dat absoluut niet! Ik heb weer gevoel in mijn huid, die zachter aanvoelt. Oh en zweet ruik je absoluut niet!

Handcrème

Als laatst bevat dit pakketje een handcrème met, verrassend, aloë vera! Ook heel goed te gebruiken op gevoelige plekjes als aftersun. Denk aan oogleden, lippen, of de dunne huid van je ellebogen. Verkoeling gegarandeerd. Op mijn werk gebruik ik heel veel alcohol om mijn handen te ontsmetten, daar worden ze enorm droog van. Deze handcrème biedt zo’n uitkomst dan! Hij trekt ook supersnel in waardoor ik daarna snel weer verder kan.

Urtekram is gecertificeerd door Leaping Bunny en alle producten bevatten het vegan keurmerk. Dat geeft vertrouwen! Wat vind jij van deze producten?