consult

Een tijdje geleden vertelde ik over de PlexR behandeling die ik graag wil ondergaan. Het was vorige week tijd voor mijn tweede consult bij Derma Sanitas!

Dit keer ging ik samen met mijn vriend, omdat het voor mij belangrijk is dat hij ook weet wat er gaat gebeuren. Hij staat 100% achter mij, dat is zo fijn! We moesten enorm omrijden omdat een belangrijk kruispunt in de stad er uit lag. We kwamen er maar niet uit en na een telefoontje kwamen we 20 minuten te laat. Oeps…

Het consult

Gelukkig had de arts alle tijd voor ons! We hebben een hele uitgebreide uitleg gekregen, alles opnieuw doorgelopen, en als laatste vragen gesteld. De arts heeft me uitgelegd hoe de procedure in zijn werk gaat. Door middel van plasma wordt er een soort klein bliksemschichtje gecreƫerd die de huid verdampt. De huid sluit onmiddelijk weer, waardoor er een minimale kans is op ontstekingen.

Vanaf huidtype 5 is er kans op pigmentvorming. Nou heb ik zo’n beetje huidtype -1, en is er voor mij geen gevaar hiervoor. Mijn huid is zo wit, volgens mij maakt het niet eens pigment aan haha! Natuurlijk is het wel belangrijk om de huid zo goed mogelijk te verzorgen.

consult

Na de behandeling zal de huid opzwellen, dit duurt ongeveer anderhalve dag. Na drie tot vier dagen zullen de korstjes eraf vallen, en daarna zal de roodheid verdwijnen. Gelukkig krijg ik een medische concealer mee waardoor de gaatjes minder te zien zullen zijn.

De arts was heel aardig en mijn vriend en ik hebben een super goed gevoel bij hem! Hij beantwoordde al onze vragen, kritisch of niet, heel geduldig en vriendelijk. Normaal voel ik me helemaal niet op mijn gemak bij mensen die naalden in me gaan steken, maar hij was zo aardig dat ik hem die verdovingen wel toevertrouw haha!

De behandeling gaat in totaal een halfuur duren en staat gepland voor zaterdag 4 november. De maandag daarna ben ik gelukkig vrij om nog een extra dagje te herstellen. Ik ben best een beetje zenuwachtig, maar vooral benieuwd of het pijn gaat doen. En natuurlijk ben ik ook heel nieuwsgierig naar het eindresultaat!

Natuurlijk ga ik veel foto’s maken en zoveel mogelijk proberen vast te leggen over die dag!