Even een update over The Green Happiness. Ik had tenslotte beloofd om om de twee weken een update te geven. Hier is dan de eerste! Maandag ben ik begonnen met de derde week. Hoe gaat het nu? Is er een verschil met de eerste keer? Dit zijn vragen die ik mezelf heb gesteld. Bijna iedere dag.

Het gaat goed! Ik wil niet zeggen dat het perfect gaat, dat het boek strak gevolgd wordt en dat er niks anders meer in mijn mond wordt geschoven. Door mij natuurlijk. Maar het gaat zeker de betere kant op. Vlees eet ik al een tijdje niet meer en sinds kort weet iedereen om mij heen dat ook. Dat is wel fijn. Ik kreeg wat vreemde blikken en opmerkingen, maar na een korte uitleg laten ze me gewoon mijn ding doen. Vind ik fijn.20160825_105558

Thuis gaat het ook een stuk beter. Soms pas ik een recept aan. Vanavond had ik bijvoorbeeld een recept met verse rode kool, maar in plaats daarvan ging er een rode paprika in de pan. Zo voorkom ik dat het eten me tegen gaat staan. Ook liggen er soms dingen in de koelkast die op moeten, of in de vriezer die naar mijn smaak beter in het gerecht passen. Zo zorg ik ervoor dat er niks verloren gaat, maar het eten wel gezond blijft!

20160902_091618

Vandaag maakte ik koekjes uit het boek en ondertussen stond er een pizza in de oven, dat zou mijn lunch worden. Wat had ik een honger! Tijdens het maken van de koekjes ging er aardig wat mijn mond in. Ik likte de lepel ahornsiroop af, en ook de lepel amandelpasta. Beide verschillende en schone lepels natuurlijk, haha! De vorige keer dat ik deze koekjes maakte, waren de Verkade koekjes van vriendjelief het slachtoffer. Deze keer gebeurde dat niet.

En dat vind ik een verbetering. Een hele grote. Het laat namelijk zien dat er wel degelijk progressie is, vooral in mijn hoofd. Ik dacht niet eens aan de Verkade koekjes in de kast, maar wel aan die lepel die droop van de ahornsiroop, haha. Ook de beslagkom is schoon gelepeld toen de koekjes in de oven stonden. En daar is niks mis mee.

Vegan eten gaat ook steeds beter. Heel soms bestellen we wat te eten, dan neem ik vaak falafel, maar wel met knoflooksaus. Maar bij de Subway of Broodje Bewust bestel ik wel vegan broodjes. Op verjaardagen blijf ik vegetariër, want zoiets wil ik niet van familie vragen. Of het nou mijn eigen familie is, of die van mijn vriend.20160827_105801

Ik ga gewoon lekker verder met The Green Happiness, op naar week vier! Oohja, de nutella muffin viel onder het kopje balans. Vind ik dan.