beautyblender

In de Styletone box zat deze maand een mooi product waar ik al heel lang naar op zoek was: de silicone beautyblender. Vandaag een uitgebreide review over deze bijzondere make up tool.

De silicone beautyblender

Een product waarvan ik dacht dat het nooit echt door zou breken, omdat het onpraktisch zou zijn. Wie wil er nou haar make-up op brengen met een kleine borstimplantaat? Daar kan hij echt zo voor doorgaan hoor. Maar hij won aan populariteit, en ik snap zo goed waarom!

Gebruik

De beautyblender kan je echt voor alle soorten vloeibare make-up gebruiken. Denk aan foundation, maar ook liquid highlighter en concealer. In tegenstelling tot een spons of kwast, neemt de silicone beautyblender helemaal geen product op. Er blijft wel een heel dun laagje achter, maar dat is zo verwaarloosbaar vergeleken met de hoeveelheid die een spons opneemt.

beautyblender

Het valt je misschien nooit zo op hoeveel product een spons of kwast opneemt. Tot je de silicone beautyblender gebruikt. Dan merk je ineens dat je misschien maar de helft nodig hebt van wat je normaal gebruikt.

beautyblender

Maar hoe gebruik je hem eigenlijk? Volgens de kenners moet je een draaiende beweging maken in plaats van deppen. Mooi, staat genoteerd! En dan nu proberen.

Het leek me een goed idee om de binnenkant van mijn pols als voorbeeld te gebruiken. Ik heb namelijk een hele dunne huid waar je de aderen doorheen ziet, en op deze manier kan ik goed laten zien hoe de foundation dekt.beautyblender

 

Ik had verwacht dat de silicone heel stroef zou worden zodra het product uitgesmeerd is. Maar dat is helemaal niet het geval! Anyway, tijd voor de resultaten. Boven zie je de resultaten met de silicone beautyblender. Onder zie je foundation aangebracht met een foundationkwast. De kleur matcht niet met de binnenkant van mijn pols, waardoor het alleen maar beter zichtbaar is hoe de foundation dekt.

P4270742
P4270747

 

Is er veel verschil? Misschien een beetje. Het blauwe van mijn aderen is iets minder zichtbaar. Dat is niet alleen omdat de lichtinval anders is, maar dat viel me ook op toen ik meerdere foto’s had gemaakt en naast elkaar had gelegd. Het resultaat is wel veel egaler dan met een gewone foundationkwast. Plus dat er minder productverlies is, de beautyblender binnen vijf seconden weer schoon én droog is! Ik ben fan. Ik wil er kleine kwastjes van voor concealer.

Deze beautyblender kreeg ik bij de Styletonebox, maar is ook te koop bij Boozyshop voor €4,95

Zou jij hem kopen?