Een tijdje geleden vertelde ik al dat de Samsung Gear Fit 2 mijn hart had geraakt. Wekenlang wachtte ik op de uitvoering in Small, want een Large past me echt niet. En eindelijk, na zo’n zes weken wachten was hij beschikbaar.

IMG-20160804-WA0000

Nadat de pakketbezorger een hartverzakking kreeg door mijn gegraai naar het kleine pakketje, kon ik hem eindelijk zien. Wat is hij klein! Het schermpje lijkt echt op een mini telefoontje. Het design vind ik ontzettend mooi. De meeste activity trackers zijn wat lomp, hoekig of zien er heel ouderwets uit. De Samsung Gear Fit 2 is niks van dat. De rondingen maken hem super elegant en wearable, zelfs voor kleine polsjes.

Het enige nadeel aan het design? Het lusje waar het polsbandje doorheen moet voelt wat slap. Niet alsof hij elk moment kan knappen, maar hij voelt wat meer rubberachtig aan dan de rest.Verder sluit het bandje met een kliksysteem, niet met een echte sluiting. Het voelt niet heel vast aan maar hij is nog niet van mijn pols gevallen.P8261088

De Samsung Gear Fit 2 en ik hadden een beetje een slechte start. Als ik sliep telde hij namelijk zomaar +/- 250 stappen erbij op. Echt, vanuit het niets. Super irritant. Want ja, het zijn wel stappen die niet gezet zijn, en daarom calorieën die niet verbrand zijn. Ook tijdens het aan- en uitkleden, en haren borstelen stonden er zomaar 70 stappen bij. Hoe dan?

Een beetje teleurgesteld nam ik via Twitter contact op met Samsung. Zij vertelden mij dat er waarschijnlijk iets stuk was, en dat hij daarom teruggestuurd mocht worden als een DOA. Nou zat ik hevig knikkend naar mijn scherm te kijken, maar moest toch even mijn vriend vragen wat in vredesnaam nou weer een DOA was. Blijkbaar staat het voor Dead On Arrival. Weer iets geleerd.

Vlak nadat ik hem registreerde om hem om te ruilen, kwam er ineens een openbaring. Mijn bandje zat namelijk te los. Ja hoor. Het is echt weer typisch techniek en ik. De Samsung Gear Fit 2 stond bij Bol.com al aangemeld om retour gezonden te worden, terwijl het probleem opgelost was. Ik voelde me een beetje dom, maar het is uiteindelijk goed opgelost.

De Samsung Gear Fit 2 telt nu helemaal geen stappen meer in mijn slaap, hoera! Wel als ik me aan- of uitkleed en tijdens het haren borstelen. Maar lang geen 70.

Hoe bevalt hij verder?

Ja, heel erg goed eigenlijk! De hartslagmeting voelt redelijk accuraat, ook tijdens het sporten. Wandelen houd hij automatisch bij, echt super handig. Tijdens het fietsen zet ik de Samsung Gear Fit 2 altijd aan. Op het eerste scherm is de duur te zien, op het tweede scherm je afstand, op het derde scherm je verbrande calorieën, op het vierde scherm je tempo en op het vijfde scherm je snelheid. Op alle schermen staat je hartslag vermeld. Je wisselt van scherm door over het touchscreen te vegen, net als bij je telefoon.P8261087

Er zijn heel veel verschillende sporten waar je uit kan kiezen, van zwemmen tot hardlopen tot sit-ups. Ook houd hij op het beginscherm je v
erbrande calorieën, je stappen en het aantal trappen wat je omhoog hebt gelopen bij. Verder is het uiterlijk van je scherm helemaal aanpasbaar naar jouw wensen. Zo is er een statisch scherm, maar ook een dynamisch scherm waarbij er vuurwerk op je schermpje verschijnt als je beweegt.

Niet alleen je beweging, maar ook je slaap houd de Samsung Gear Fit 2 bij. Iedere ochtend krijg ik een melding met hoe lang mijn slaap was en de efficiëntie hiervan. Ook de hoogst gemeten hartslag en de laagst gemeten hartslag is aanwezig op deze korte samenvatting.

Ik heb de overige meldingen van mijn telefoon zelf uitstaan. Tijdens het sporten heb ik hier geen behoefte aan, en als er niet gesport wordt is mijn telefoon altijd dichtbij. Dit verlengt ook de levensduur van de batterij tijdens gebruik. Nu laad ik hem om de twee dagen op aan de computer. Het dock dat je hiervoor nodig hebt, komt gewoon mee in het doosje. Zorg er wel voor dat de connectoren op zowel je horloge als het dock droog zijn, dit om corrosie te voorkomen.P8261081

De features van de Samsung Gear Fit 2 zijn echt eindeloos, de belangrijksten heb ik nu wel opgenoemd. Je zult hem echt zelf moeten ervaren om er achter te komen hoe fijn deze activity tracker is! Ik zocht naar een activity tracker met GPS, muziekopslagruimte en een hartslagmeter in het horloge zelf. De Samsung Gear Fit 2 heeft het allemaal. En het werkt ook nog eens fantastisch.

De Samsung Gear Fit 2 is verkrijgbaar in Large en Small, in de kleuren roze, blauw en grijs. Ik zou hem bij iedereen aanraden.