Laat ik bij het begin beginnen. Ik heb ontzettend last van overhangende oogleden. Het is één van de dingen wat me het meest onzeker maakt. Oogschaduw op doen heeft vaak geen zin, want je ziet het toch bijna niet. Ondertussen ken ik een paar trucjes om mijn ogen optisch groter te laten lijken, maar de onzekerheid blijft.

Zie je hoe ik mijn wenkbrauw een beetje optrek? Voor mij links, voor jou rechts haha! Dat doe ik onbewust zodat mijn ogen opener lijken.

20161031_102030

Het begon allemaal bij een tv reclame van Lesara.nl. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Wat dit nou zo’n Chinese webshop als Aliexpress die adverteerde op de Nederlandse tv? Volgens mijn vriend was dat een vreemde gedachte, want een webshop uit zo’n groot land heeft toch helemaal niks te halen in zo’n klein landje als dat van ons? Daar had hij een punt.

Ik besloot op onderzoek uit te gaan.

En vond daar onder andere ooglidtape. Het leek een beetje te mooi om waar te zijn. Deze tape zou je oogleden een kleine lift geven. Gevolg? Meer zichtbaar ooglid. Dit moest ik proberen! Ik kocht maat S en bij aankomst bleek dat de ooglidtape een Duits product is. Op de verpakking staat namelijk heel mooi “schlupflid tape”. Ik zou eigenlijk een vlog maken over dit product, maar omdat dit echt niet uit te spreken is, is het een blog geworden haha!

De verpakking is simpel. De ooglidtapes zijn goed te zien in de verpakking. Zouden ze niet teveel afsteken bij mijn veel wittere huid? Het antwoord is nee. De ooglidtape is helemaal niet te zien als je hem goed op doet. Dat is wel even en handigheidje, maar handigheid is iets wat absoluut niet aan mij besteed is. Toch ging het na een paar pogingen prima! Het resultaat liet me even stil vallen.

20161031_101017

Ik heb er nog nooit zo uitgerust en opgewekt uitgezien.

Mijn linker ooglid hangt wat meer dan rechts, misschien moet ik een M kopen voor mijn linker ooglid, dan trekt het misschien gelijk. Maar wow, ik heb gewoon een ooglid! Van dichtbij is er heel licht een vorm van het tapeje te zien. Het lijkt wel alsof de tape mijn ooglid verstevigd, waardoor er een beetje minder over mijn oog heen hangt. Misschien dat het jou niet zo opvalt, maar voor mij is er echt een wereld van verschil! Vooral omdat ik mijn wenkbrauw ontspan.

ooglidtape

Lesara.nl claimt dat je gewoon oogschaduw over de tape aan kan brengen, maar dat bleek in de praktijk toch niet zo te zijn. De tape laat sneller los en is ineens veel meer zichtbaar. Maar mij hoor je niet klagen hoor. Wat een wereld van verschil is dit. Ik hou ervan! Zie je trouwens hoe snel mijn wenkbrauwen ineens zijn gegroeid sinds ik hierover schreef?

Wel een puntje van aandacht: maak je oogleden goed schoon voordat je de tape aanbrengt. Echt los laat hij niet, maar hij wilt wel verschuiven waardoor hij zichtbaar wordt. Vooral als je wat vettere oogleden hebt kan dit snel gebeuren.

Ik kan de ooglidtape aan iedereen die last heeft van hangende oogleden aanraden. De ooglidtape is te koop bij Lesara.nl voor €8,99. Er zit 60 paar in een verpakking.