Even lekker wat contrast. Mijn vorige artikel ging over het raceweekend, en in deze blog review ik tweemaal de MUA Velvet Matte Lip Lacquer! Want hoewel ik best wat mannelijke trekjes heb, voert vrouwelijk echt wel de boventoon. Let’s talk lipstick.

Laatst moest ik wat halen in de Kruidvat, maar het was erg moeilijk bij de make-up weg te blijven. De make-up van MUA is nieuw in het Kruidvat filiaal, daarom was mijn nieuwsgierigheid gelijk gewekt. Na het zien van de lipsticks was ik om. Nou, vooruit, eentje dan. Natuurlijk kon ik niet kiezen, dus mochten ze allebei mee naar huis…

De verpakking vind ik niet zo spannend. Een gouden dop en een flesje van mat plastic. Het matte plastic laat de verpakking er al snel beschadigd en vies uit zien, dat is jammer. De letters vind ik dan wel weer heel mooi! Velvet is sierlijk geschreven, en de rest is mooi strak. Onderop het flesje zit een sticker met de kleur en naam van de lipstick. De verpakking is niet heel bijzonder. Het geeft niet de luxe uitstraling die MUA beloofd.

P9021289

De kleuren Reckless (rood) en Moxie (roze) kwamen in mijn bezit. Moxie is een donkere, oudroze tint. De rode ondertoon zorgt ervoor dat hij in het donker rood lijkt. Helaas is de rode ondertoon haast niet te zien op de foto’s.  Moxie heeft een enorm goede pigmentatie, ik had maar één laagje nodig. Moxie zou ik zeker alleen overdag dragen met een feestje, maar niet als casual lipstick.

P9021242

Reckless is een ander verhaal. Met een stoere look kan Reckless je uiterlijk helemaal af maken. De felle rode kleur met blauwe ondertoon springt van je lippen. De blauwe ondertoon zorgt ervoor dat je tanden witter lijken als je lacht. Reckless vind ik echt ontzettend mooi! Zowel voor ‘s avonds als overdag, mits je outfit het toelaat. De pigmentatie van Reckless is goed, maar iets minder dan die van Moxie. Reckless heeft namelijk twee laagjes nodig.P9021260

De formule van beide lipsticks is fijn! Hij trekt niet, maar je voelt hem wel zitten. Hij droogt je lippen zeker niet uit en dat scheelt. Zo kan je hem in de winter ook dragen! Wel even goed scrubben vantevoren, dit zorgt ervoor dat eventuele velletjes verdwijnen en de lipstick langer blijft zitter. Ook vermindert het de groefjes in je lippen, waardoor ze niet extreem droog lijken zodra je de lipstick op doet. Daarnaast dekt de lipstick goed en enorm egaal. Moxie kan prima in één laagje, Reckless heeft twee laagjes nodig.

De long-lasting kan MUA helaas niet waar maken. Na drie wijntjes moest ik hem alweer bijwerken. De lipstick was er nog niet heel erg vanaf, maar toch wel zichtbaar als ik in de spiegel keek. Gelukkig zijn de lipsticks mega dekkend, en kon ik het dus makkelijk bijwerken. Verschil tussen de eerder aangebrachte laag was er gelukkig niet. Dat scheelt echt enorm!

Al met al ben ik best tevreden over het product. Het is jammer dat de lipstick niet zo long-lasting is als wordt beloofd, maar de pigmentatie en egale dekking maakt heel veel goed. Ik zou dit product zeker aanraden!

MUA Velvet matte lip lacquer is te koop bij de Kruidvat, ik betaalde €4,99 voor beide lipsticks. Welke vind jij het mooist?