bloghop

Yasss, je las het al in mijn winactie blog. Dit palette is dé dupe voor Urban Decay Naked 3. Essence Winter Dreamin’ kocht ik voor de winactie, maar ook voor mezelf. UD N3 is namelijk een palette wat ik veel gebruik, en een goedkope dupe zou een goeie oplossing zijn, toch? Hopelijk leeft het palette op naar mijn verwachtingen!

Voor Essence Winter Dreamin’ betaalde ik €7,99. Hij was een stuk goedkoper dan N3 met €53,-. Of het echt een complete dupe is, dat laat ik je vandaag zien!

De structuur van de oogschaduw is heel fijn, tijdens het swatchen is er geen fallout en het kwastje dat erbij zit is perfect om oogschaduw aan te brengen. Voor het blenden zou ik toch een iets groter kwastje willen, maar dat mag geen reden zijn om dit palette niet aan te schaffen.

Maar hoe is Essence Winter Dreaming’ in vergelijking met UD N3?

Essence Winter Dreamin'

Ik heb ze geswatched en voor iedere kleur geldt: links is UD N3, en rechts is Essence Winter Dreamin’ te zien. Er zijn in totaal 12 verschillende kleuren. De eerste kleur kan natuurlijk weinig aan misgaan.  Bij de tweede kleur is te zien dat de UD versie iets meer naar roze neigt, en de kleur uit het Essence palette meer champagne is. Ook bij de derde kleur is dat zo. De vierde kleur is matte roze en bijna identiek aan elkaar. Bij de vijfde kleur is er weer een licht verschil. Weer neigt UD meer naar roze, en Essence meer naar champagne.

Essence Winter Dreamin'

Kleur zes en zeven zijn allebei gelijk aan elkaar. Qua pigmentatie is er wel wat verschil, voornamelijk bij de matte kleuren. Wat me bij de linker kleur opviel was dat juist UD hier minder pigment laat zien dan het Essence palette.

Essence Winter Dreamin'

Ik had vandaag wat ruzie met mijn camera waardoor ik de achtste kleur niet vast heb gelegd… Stom heh? Maar je mag van me aannemen dat ook deze kleuren op elkaar lijken. Bij de negende kleur is er toch wel aardig kleurverschil te zien. Essence is hierbij een stuk lichter dan UD. Ook bij de tiende kleur is het opvallend dat UD donkerder is dan Essence, en ook nog eens een stuk warmer. Bij de elfde kleur zien we toch iets meer pigmentverschil in het voordeel van Essence.

Essence Winter Dreamin'

En dan als laatste, mijn favoriet. Dé kleur waar ik dit palette voor kocht. Ik moet zeggen dat hij me als dupe enorm tegenvalt. Maar op zichzelf staand is het natuurlijk een prachtige kleur!

Ik ben over het algemeen heel tevreden met deze kleuren en ben blij dat ik het palette gekocht heb! Ik vind de Essence Winter Dreamin’ een goede dupe van UD N3. Mocht je UD N3 te koel vinden of te roze, is Essence Winter Dreamin’ echt een goeie vervanging voor jou! De kleuren zijn goed op te bouwen, de structuur is fijn en hij is echt zijn geld wel waard.

Wat vind jij van deze vergelijking? Ben je ook van plan om één van de twee te kopen?