behandeling

Jemig! Het is alweer drie weken geleden dat ik mijn PlexR behandeling onderging en dus het vorige artikel online kwam. Mensen, stop de tijd. Wat gaat die hard! Wist je dat volgende week om deze tijd Sinterklaas alweer helemaal voorbij is? Hou. Op. Met. Me. Goed, vandaag laat ik je het tussenresultaat zien van mijn PlexR behandeling.

Het herstel

drie weken

Oef, ja dat is me er ééntje hoor. Op woensdag vielen de korsten er af wat een lelijk gezicht gaf. De huid eronder was enorm gevoelig. De korstjes vielen er niet één voor één af, maar echt in plakjes aan elkaar geknit, haha! Oké, genoeg gore verhalen.

drie weken

Op vrijdag was er alleen nog maar nieuwe huid te zien. Vuurrood, maar wat was ik blij! Het eindresultaat was nu heel duidelijk zichtbaar. Fijn! Ik was nog niet helemaal tevreden, want mijn oogleden waren nogsteeds ongelijk. Nou ben ik wel zo’n mieperd die overal op let hoor. Ik kreeg het advies om gewoon lekker mijn na-consult af te wachten met dokter Bartels. Dikke prima, doen we! Niemand die het ondertussen opvalt, haha. Ik moet er alleen zelf even tegenaan kijken.

drie weken

Verder heb ik al oogschaduw op kunnen doen! En oh, wat was ik blij met mijn ooglidje. Het ooglid wat ik zie is zo enorm verbeterd. De overhangende huid hangt zeker niet meer op mijn wimperrand, en ik kan nu eindelijk ooglooks maken die ik mooi vind. Ik heb mezelf al een shitload aan oogschaduw cadeau gedaan, haha! Nu alleen nog mooie wenkbrauwen en dan zal ik niet meer zeuren.

Na de make-up

Ik heb de hele dag met die make-up op gelopen. Het voelde comfortabel, het aanbrengen deed geen pijn en de huid leek het aan te kunnen. Toen ik het eraf haalde begon mijn huid een beetje te branden… Ai, de paniek sloeg toe! De volgende ochtend zag ik dat de huid onderhuids open leek. Allemaal kleine rode puntjes, maar mijn huid was wel dicht. Hmm, toch nog maar even wachten!

Ik heb anderhalve week daarna wel weer make-up gedragen en dat ging helemaal prima gelukkig. De littekentjes zijn niet zichtbaar als je erop let, en al helemaal niet als ik oogschaduw draag.

Ben ik tevreden na drie weken?

Het antwoord is een voorzichtige ja. Ik zie nu al een enorm verschil, en dan moet ik nog drie weken herstellen! In die drie weken wordt er nog meer collageen aangemaakt. Hierdoor verstrakt de huid nóg meer en krijg ik nog ietsje meer ooglid. Het ooglid is maar heel klein, waardoor iedere millimeter direct zichtbaar is.

drie weken

Maar toch, zit ik nog met mijn rechteroog in mijn maag. Het ooglid is er natuurlijk enorm op vooruit gegaan, maar dat het nog niet gelijk is stoort me eigenlijk wel een beetje. Ik zie het, maar kan het ook prima naast me neer leggen. Tot mijn afspraak bij dokter Bartels natuurlijk! Ik ben zo benieuwd wat hij van mijn ogen vindt, haha.

Wat vind jij van de vooruitgang?