Vorige week hielden we open huis! We deden mee aan de NVM Open Huizen Dag. Zoals je hier kan lezen, vertelde ik vorige week over onze verhuisplannen. Ons nieuwe huis komt iedere dag een stukje dichterbij. 15 december is de sleuteloverdracht. Er moeten dan alleen nog twee muren opnieuw behangen worden, en dan kunnen we er in. Voor nu vertel ik je nog iets meer over ons huidige huis.

Open Huizen Dag

Jeetje, wat was het spannend! Ik was vorige week gevloerd door een naar griepje, en net een dag voor de Open Huizen Dag kreeg mijn vriend het ook. Dikke kak. Ik besloot vrijdagavond om pas op zaterdagochtend op te ruimen en schoon te maken. We hadden al heel veel gedaan vanwege de fotografe, maar er moest toch nog veel meer gebeuren dan ik dacht.

Om kwart over acht zaterdagochtend maakte mijn vriend me wakker. Dat we moesten schoonmaken vandaag. Strontchagrijnig deelde ik mee dat ik zelf wel even zou bepalen wanneer ik schoon ging maken, en dat het mijn probleem was en niet die van hem. Oei, haha! Ik ben best gemeen als ik nog geen koffie heb gehad en mensen me al gaan haasten. Achteraf gezien heeft hij meer dan gelijk gehad.

Om 9 uur begon ik op de bovenverdieping. Eerst de sportkamer, even wat opruimen, spulletjes naar de hal om even tijdelijk op te slaan in de auto, en vervolgens gestofzuigd en nog wat viezigheidjes van de vloer gepoetst. Bam, half 10! En dan moest ik nog de computerkamer, de slaapkamer, badkamer, én de hele benedenverdieping…

Uiteindelijk is boven helemaal af gekomen, de spullen stonden in de auto en ik zou de trap schoon gaan maken, toen plotseling de eerste persoon al voor de deur stond. Kwart voor 11 was het. De Open Huizen Dag zou om 11 uur beginnen, haha! Vrolijk vroeg ik haar alsjeblieft niet op de rommel te letten, wat ze beloofde niet te doen. Zodra ik haar het hele huis had laten zien, vragen had beantwoord en had uitgezwaaid, stond de volgende persoon al voor de deur.

Oh man.

Vanaf toen is het een af en aan van mensen geweest. Tussendoor heeft mijn vriend zich opgeofferd zodat ik twee broodjes naar binnen kon schuiven. Het grootste deel van de tijd nam ik een groepje op me, en mijn vriend nam een groepje op zich. Tot iets voor drie uur was het druk.

Heel veel mensen kan ik me niet meer herinneren, maar een paar heel enthousiaste mensen wel. Of er wat uit is gekomen, laat ik je volgende week weten!