Vorige week was ik een paar dagen ziek thuis. Omdat ik niet uit bed wou komen, maar me ook niet wou vervelen ging ik een boek lezen. Ik lees heel graag boeken, het is heerlijk rustgevend en haalde mijn gedachten van het misselijke gevoel in mijn lijf. Mijn vriend heeft het eerste deel van Harry Potter in het Engels, die ging ik lezen.

Het was al zo lang geleden.

Het was al jaren geleden dat ik een Harry Potterboek tussen mijn vingers geklemd had. Binnen anderhalve dag had ik het boek uit haha! Vroeger was ik helemaal into Harry Potter. Er ging geen dag voorbij dat ik niet de films keek of de boeken las.

De magische wereld van Harry Potter liet me mijn eigen wereld even vergeten. Mijn jeugd was nou niet bepaald leuk, en om daarvan te ontsnappen las ik de Harry Potter boeken. Ik ben altijd al een beelddenker geweest en hoewel dat in sommige situaties heel ongemakkelijk kan zijn, is het tijdens het lezen een uitkomst. In mijn hoofd zie ik wat er gebeurd. Ik verlies de grip op de tijd en op alles om mij heen, om me heel even in de wereld van Harry Potter te wanen.

Tegenwoordig heb ik dat natuurlijk niet meer nodig. Ik ben namelijk heel tevreden met mijn leven, mijn studie, mijn grote liefde en natuurlijk mijn twee huistijgers. Maar het is nostalgie. En daarnaast vind ik de boeken ook ontzettend goed geschreven.

Ik ging op zoek naar de andere boeken.

Ik ben op zoek naar de originele uitgaven, de children’s editions. In het Brits natuurlijk, niet in het Amerikaans. Maar helaas, ze zijn haast niet nieuw te vinden, zelfs niet op de website van de uitgeverij. Ik heb The Goblet of Fire en The Deathly Hallows. Ik kon The Half Blood Prince vinden op Bol.com en kocht The Order of the Phoenix via Abebooks.com. Daar kocht ik ook het tweede en derde deel, maar er schijnt iets mis te zijn met mijn betaalkaart. Dikke kak.

Ik wil zo graag verder lezen! Als ik nou de laatste twee delen miste maakte het me niet zoveel uit, die kan ik dan altijd later nog kopen. Maar deel twee en drie zijn toch wel vrij essentieel als ik verder wil lezen haha. Ik hoef geen eerste uitgave of een gesigneerd exemplaar, maar wil wel graag een nieuwe. Tot nu toe heb ik ze dus wel kunnen vinden op Abebooks.com. Hopelijk doet mijn kaart het snel weer.

Heb jij de Harry Potter boeken wel eens gelezen? Zou je ze nu (opnieuw) willen lezen?