oogleden

We gaan nog even door deze week met nieuwe Catrice producten. Ik kocht een paar oogschaduw pennen waar ik heel gemakkelijk een snelle en mooie ooglook mee maakte. In dit artikel leg ik het stap voor stap uit!

Ik heb hele erge hangende oogleden, zoals je hier eerder hebt kunnen lezen. Ik ben van plan om er ooit eens iets aan te laten doen, maar daar heb je een flinke smak geld voor nodig en deze arme studente heeft dat niet. Ik kan hier best nog wel eens een blog over schrijven, vooral omdat ik altijd roep dat je jezelf moet accepteren zoals je bent. Ik kan je nu in ieder geval wel laten zien hoe je hangende oogleden op kan maken.

Tipjes: gebruik vooral natuurtinten, matte oogschaduw en in je ooghoeken een highlighter. Zet je een kleur aan in je crease? Niet doen! Leg de aanzet ietsje hoger, op die manier creeƫr je een openere blik. Ik laat je vandaag een ooglook zien waarbij ik helemaal geen kleur aanzet in de crease, maar het heel simpel hou.

De producten

De producten die ik in dit artikel gebruik zijn Catrice Eye’matic Matt in de kleur 020-Call Me Matty! en Catrice Eye’matic in de kleur 050-Al Cappuccino. Ook gebruikte ik Catrice Liquid Metal Longlasting Cream Eyeshadow in de kleur 050-Smart Mauve.

oogleden

Ik begin met een Essence concealer onder mijn ogen, afgepoederd met fixing powder en een eyeshadow primer.

Als eerste breng ik de Al Cappuccino aan op mijn gehele bewegende ooglid. Dit doe ik door het kussentje over mijn ooglid heen te wrijven, en daarna dep ik zachtjes met mijn vingers zodat het gelijk verdeeld wordt.

oogleden

Vervolgens trek ik met 020-Call Me Matty! een lijn vanaf mijn ooghoek richting het einde van mijn wenkbrauwen. Ik blend dit richting de boog van mijn wenkbrauw, en herhaal dit tot ik de kleur intens genoeg vind. Ik zet de kleur niet extra aan bij mijn ooghoeken, omdat dit mijn hangende oogleden accentueert.

oogleden

Met een dunne kwast maak ik een lijntje langs mijn wimpers met 020-Smart Mauve. Op die manier leg ik de nadruk op het gedeelte ooglid wat wel gezien wordt, zonder dat mijn oogleden nog meer lijken te hangen.

oogleden

Als laatste breng ik nog een dunne eyeliner aan langs mijn wimperrand, vanaf ongeveer de helft van mijn ooglid naar het einde. Natuurlijk hoort er ook nog mascara bij, en ik ben klaar! De lipstick die ik hier draag is NYX Lip Lingerie in Exotic

oogleden

Wat vind jij van deze ooglook? Zou je hem zelf namaken of zou je de producten kopen? Laat het weten in de reacties, ik ben benieuwd!