oktober Healthbox

De oktober Healthbox kwam gisteren binnen! Even een shoutout naar mijn buren trouwens, die zijn top. Ze nemen zonder klagen vaak mijn pakketjes aan, omdat ik vaak op school zit als de pakketbezorger komt. Mijn buren nemen pakketjes niet alleen aan, maar komen ze soms zelfs al brengen voordat ik heb gezien dat het bij hen is afgeleverd haha! Super lief.

Ik zou dit artikel eigenlijk gisteren al publiceren, maar helaas. Ik werd al wakker met een opgezette lymfeklier en het lijkt erop dat ik toch echt ziek ga worden. In de avond voel ik me altijd wat beter, maar het had geen zin om deze blog om half 11 ‘s avonds online te zetten, toch?

Het thema van de oktober Healthbox is “me time”. Er zitten heel veel mooie producten in, maar ook producten waar ik zo mijn vraagtekens bij heb. Daar ga ik verderop alles over vertellen, het zet me alleen wel aan het twijfelen of ik deze box wel weer wil bestellen. Daar komt ook nog eens bij dat er heel veel producten in zitten die er al eens eerder in zaten. Niet heel leuk helaas. Op naar het lijstje!

1. Miracle Clay Facial Bamboo Mask van Montagne Jeunesse

Helaas is Montagne Jeunesse niet dierproefvrij, Naoki.nl laat zien dat Montagne Jeunesse in China verkoopt. In China zijn buitenlandse merken verplicht hun producten op dieren te testen voordat deze verkocht mogen worden. Helaas, dus. Deze gaan naar een lieve vriendin die wel een maskertje kan gebruiken deze week.

2. Vaseline Aloë Soothe Bodylotion Spray

Ook Vaseline is niet dierproefvrij. Huilen! Deze gaat ook naar bovengenoemde vriendin.

pa121536

3. Erica Zilver Deo Lente Fris

Erica is wél dierproefvrij! Dat is heel fijn want ik ben echt heel benieuwd naar dit product. Het is een klein flesje, en bevat natuurlijke mineralen die de ontwikkeling van bacteriën die nare geurtjes produceren, verminderd. Hij ruikt in ieder geval heel fris, ik ben erg benieuwd!

4. IDC showergel

ICD is volgens eigen bronnen dierproefvrij. Ze staan niet op de lijst van Naoki.nl maar hebben een eigen verklaring op hun website staan. Deze showergel bevat aloë vera, wat ik persoonlijk een heel fijn ingrediënt vind. Maar alleen als ik ben verbrand, haha! Deze blijft dus in mijn kast liggen tot de aankomende zomervakantie, dan zal ik vast wel eens verbranden.

Dat waren alle cosmeticaproducten, haha! Het leek me handig om deze en het voedsel te scheiden, lekker overzichtelijk zo. 

oktober Healthbox

5. Eat Natural – Coffee & Chocolate

Een andere variant zat in een Healthbox waar ik niet over heb geschreven. Ik vind de repen wel heel zoet, maar ze zijn verder heel lekker. Het water loopt je toch al in de mond bij woorden als “gemalen koffiebonen, donkere chocolade en Maldon zeezout”?

oktober Healthbox

6. Biteswelove – Bite No. 51 Choco Raisin

Nog meer chocola, haha! Maar mij hoor je niet klagen. In dit zakje zit een mix van amandelen, rozijntjes en donkere chocoladerondjes. Biteswelove ken ik al een hele tijd, maar de drempel om te bestellen is toch wel heel hoog, omdat het voelt alsof ik echt ergens aan vast zit. Er zit een kaartje met een code voor een gratis Biteswelove box bij, die ga ik zeker gebruiken om te kijken of het echt wat voor me is.

7. Aspire Healthdrink – Mango Lemonade

In een eerdere box waar ik niet over heb geschreven zaten de andere twee smaken van Aspire Healthdrink. De Apple + Acai was toen echt mijn favoriet, ik ben heel benieuwd hoe deze gaat smaken! Volgens het blikje moet het helpen om lichaamsvet te laten verdwijnen. Eh, oké. Ook bij de ingrediënten heb ik zo mijn twijfels. Zoals bijvoorbeeld taurine, een stof die het lichaam wel nodig heeft, maar vooral in energiedrankjes zoals Red Bull zit. Daarnaast bevat het ook nog eens natuurlijke caffeïne. Maar het bevat ook vitamine B5, groene thee en nog meer goeie ingrediënten. Ik weet het niet zo goed met dit drankje.

oktober Healthbox

8. Veríval muesli met noten

Het vorige pak muesli is net op, en nu krijg ik weer een nieuwe. Het bevat suiker, maar ook veel gedroogde vruchten. Die suiker hadden ze er beter uit kunnen laten. De muesli is wel heel natuurlijk en bevat geen gekke namen die ik niet uit kan spreken. Het is een mooie aanwinst voor mijn keukenkastje en een lekker vullend ontbijt. Wel jammer dat ik vorige maand ook al een doos Veríval kreeg.

9. Orthica Vitamine D-50

Deze maand zit de multivitamine er niet bij, wat maar goed is ook. De Vitamine D-50 is een goeie voor mijn vriend, die had een aantal jaren geleden een tekort. Deze schuif ik door naar hem.

De Healthbox valt me meer en meer tegen. Enerzijds ligt dat natuurlijk aan mijn eigen eisen zoals dierproefvrije producten en suikervrij eten. Anderzijds ligt dat aan het feit dat Healthbox veel dubbele producten in de box stopt. Wat vind jij van de Healthbox van deze maand?