Fat Friday

Ik weet het, ik ben een gezondheidsfreak. Ik kook vaak liever dan dat ik een pizza de oven in schuif. Maar dit hou ik niet vol zonder Fat Friday.

Fat Friday

Fat Friday houdt in dat ik een dag lang bijna alleen maar ongezond eet. Mijn ontbijt is gezond, mijn lunch ook nog, maar tijdens mijn lunch denk ik al aan mijn supermarkt tripje. Niet aan wat ik die avond ga eten, maar aan wat ik die middag ga eten. Sowieso chips, dat is standaard. Daarnaast neem ik vaak nog iets van chocola. Soms zijn dat de meest overheerlijke muffins van de Jumbo. Donkere chocolademuffins met witte chocoladepasta erin. En om het af te maken nog wat koekkruimels bovenop. De hemel op aarde.

Maar soms wissel ik die muffins in voor iets anders. Een klein reepje Tony’s Chocoloney karamel zeezout. Zo’n kleine die je bij de kassa kan krijgen. Ik koop expres geen hele, want dan ben ik bang dat ik mezelf misselijk ga eten. En dat kleintje is genoeg om mijn zoete honger te stillen voor een week.

Fat Friday

En als ik geen zin heb in Tony’s Chocoloney of muffins, dan neem ik een Kinder Bueno. Daar kan ik zó intens van genieten! Eentje is vaak niet genoeg, maar als ik een heel pak haal weet ik dat het op gaat. Dat ik niet kan stoppen met eten tot het op is. Gecontroleerd de controle verliezen, zeg maar.

En eens in het jaar, tijdens mijn verjaardag, nestel ik me in bed met mijn chips, Tony’s, muffins én een pak Kinder Bueno. Gewoon omdat het kan. Omdat ik die dag jarig ben en mezelf wel eens mag verwennen. Dat ik tonnetje rond het bed dan weer uit rol maakt me dan niet zo veel uit.

Fat Friday dus. Omdat ik anders mijn gezonde eetgewoontes niet vol kan houden.

Heb jij ook zo’n dag als Fat Friday, of hou je je zoete/vette trek op een andere manier onder controle? Ik lees het graag in de comments!