Om het nieuwe jaar te beginnen met een kwelling, heb ik besloten een no-buy maand te houden. Natuurlijk plak ik hier een paar regels aan vast en zal ik je komende maand op de hoogte houden!

1. Ik mag geen nieuwe producten kopen die ik niet nodig heb.

Hier gaat het om kleding, make up en andere cosmetica, gadgets en games. Als bijvoorbeeld mijn douchegel op is, of als er een kledingstuk wat ik vaak draag per ongeluk stukgaat, mag ik een nieuwe kopen. Ik mag ook geen producten kopen met het “maar het is voor de blog!” excuus. Dat doe ik best wel vaak namelijk, haha! Ik mag ook niet naar de zonnebank, naar een schoonheidssalon of de kapper. Eten in de lunchpauze mag dan weer wel. Een pakketje verzenden ook.

2. Ik mag maar drie nieuwe producten kopen vanaf nu tot januari begint.

Streng ben ik voor mezelf heh? Maar ja, dit ga ik echt doen. Om te voorkomen dat ik mijn hele maandbudget er doorheen blaas voordat het januari is haha! Hier is geen kerstcadeautje voor vriend bij inbegrepen, die komt er nog bij. Maar in totaal mag ik niet meer dan 50 euro uitgeven vรณรณr 1 januari.

3. Na de no-buy maand mag ik shoppen!

Jaaaa shoppen! Hier kijk ik nu al naar uit. Ik weet nog niet waar ik ga shoppen. Misschien lekker een dagje online of de stad in. Anyway. Shopping dus.

4. Na het shoppen komt er een shoplog online.

Alles wat ik bij elkaar heb gehoard die dag komt de week erop op de blog. Daar heb ik ook super veel zin in! Zou zo’n no-buy maand veel invloed hebben op mijn koopgedrag erna? Ga ik meer kopen, of juist minder?

5. Iedere week komt er een update online.

Iedere week vertel ik hoe het is gegaan. Heb ik stiekem wat gekocht? Hoeveel geld heb ik eigenlijk bespaard? Het lijkt me leuk een lijstje bij te houden van de dingen die ik graag wil kopen, maar niet kan kopen. Misschien wil ik het na die maand niet eens meer.