update

Iets te laat, vorige week had ik herkansingsweek. Omdat ik er vorige week niet zoveel tijd voor had, geef ik je vandaag een allerlaatste update van mijn no-buy maand.

Op woensdag bedacht ik me pas dat het over was.

Op dinsdagavond stond ik er nog even bij stil, maar pas woensdag in de middag realiseerde ik me ineens dat het toch echt 1 februari was. Ik had niet gelijk de neiging om allemaal onnodige dingen te kopen. Ook de dagen ervoor begonnen mijn handen niet te jeuken. Ik kocht mijn nieuwe make up kastje, drie nieuwe kledingstukken en twee make-up producten. Het kastje staat natuurlijk al online, de kleding en de make-up komt later.

En nu?

Ik denk wel dat het niet kopen me veranderd heeft. Ik ben gaan inzien hoe veel karton ik iedere maand achteloos de papiercontainer in zwaai, en dat is echt schrikbarend veel. Toen mijn kastje in een enorme doos kwam, voelde ik me ook ontzettend schuldig. Weer die papiercontainer vol. Ik ga daarom proberen om zulke dingen wat meer in de stad te kopen, zonder dat er een halve boom omheen gewikkeld zit.

Ook heb ik het gevoel dat ik minder dingen “nodig” heb, en dus minder koop. Volgens mij hou ik deze maand, ondanks een fikse financiĆ«le tegenvaller, best wel veel geld over. Dat zal voor het eerst zijn, haha!

Elke update liet me ook reflecteren op mijzelf. Dat was echt heel erg fijn, omdat ik daardoor mijn gedachten aan kon passen. Niet shoppen is echt niet het einde van de wereld. Dat bleef me bij iedere update opvallen. Na een tijdje kreeg ik het lastig, en ik kocht kaartjes voor een event, voor mijzelf en twee vriendinnen. Erg? Nee. Want ik heb mezelf wel geld bespaard voor de rest van de maand.

Ik zou best nog wel eens een no-buy maand willen doen!

Zou jij een no-buy maand doen, of heb je het eens gedaan? Ik ben zo benieuwd naar wat je ervan vond!