telefoon

Ik kreeg laatst een smsje van Tele2 dat ik mijn abonnement kan verlengen. Hoera! Maar, wat ga ik doen? Hou ik mijn oude, vertrouwde Galaxy S6? Of ga ik voor een nieuwe telefoon? En welke dan? Ik leg mijn keuzes uit in het artikel van vandaag.

Over mijn huidige telefoon.

Ik heb nu een Samsung Galaxy S6. Ik ben er echt zo blij als een kies hier een dier mee, maar hij heeft wel wat kuurtjes. Zo kan ik bijvoorbeeld niet filmen. Of nouja, ik kan het wel, maar het enige wat je dan hoort is een hele harde bromtoon. Ik heb er een Twitter gesprek over gehad met Samsung, maar helaas bieden zij alleen maar vruchteloze antwoorden, zoals mijn telefoon resetten. Ja doei, straks ben ik mijn voortgang van mijn spelletjes kwijt.

Mijn gouden Samsung wordt ook oud. Hij is nogsteeds zo snel als het licht, maar de batterij gaat korter mee. Bij intensief gebruik moet hij na 3 uur alweer aan het infuus, iets wat ik niet zie zitten. Ik wil gewoon lekker 6 uur achter elkaar kunnen Instagrammen. Kan nu niet. Dus tijd voor een nieuwe? Ik denk het. Maar geen iPhone, te onpraktisch en ik denk dat mijn vriend me dan een half jaar op de bank laat slapen.telefoon

Mijn opties.

Ik had als optie de HTC U Ultra. Het was liefde op het eerste gezicht. Nee maar echt. Tot ik deze review las. Laat maar, dacht ik toen. Daar ga ik echt geen 800 euro voor neertellen.

Huawei P10 Plus

Yasss kijk eens hoe mooi! Ik wil dan de witte met gouden randjes. I like. Mooi, subtiel, classy, en ook nog eens retegoed. Ik zoek mijn telefoons altijd uit op batterijduur en kwaliteit van camera, en deze Huawei lijkt het beste van beide werelden te hebben. Plus dat hij er รฉcht heel mooi uitziet. Ik vind het wel een beetje jammer dat Huawei de andere kleuren niet in Nederland uitbrengt.

Samsung Galaxy S7/S8

Dit is wel een twijfelgevalletje, omdat de S7 wel een goede camera heeft, maar standaard schiet in 4:3 en ik foto’s nou eenmaal mooier vind in 16:9. Dat kan hij wel, maar dan vermindert de kwaliteit van de foto. Bij mijn S6 is dat niet zo. Ik had al een gesprek met Fabian over de S7, hij heeft hem en de batterijduur is niet zo goed volgens hem. Okรฉ, misschien is de S7 toch niet echt een optie.telefoon

De S8 is het nieuwe vlaggenschip (ja, ik ben al zo lang aan het browsen dat ik helemaal in de materie zit) van Samsung, maar moet nog uit komen. De S8 wordt pas eind deze maand gepresenteerd en dan zal het vast nog een paar weken duren voordat hij uit komt. Ik weet niet of ik wel zo lang kan wachten, haha! En waarschijnlijk is hij dan ook nog eens shitty duur. Niks an.

LG G6

Deze staat, samen met de Huawei, wel bovenaan denk ik. Hij heeft een retegoeie batterij, en twee camera’s achterop. Namelijk een gewone een eentje met een wide angle lens. Hoe vet is dat?! Ook komt hij met hetzelfde gouden randje als de Huawei P10 Plus. Het grootste nadeel is de release datum, die is namelijk pas in juni. Er zijn ook nog geen reviews beschikbaar, dus ik weet niet of hij het waard is om er op te wachten. Ook heeft de LG G6 een mindere batterijcapaciteit. Maar het design van de G6 is dan wel net weer iets strakker dan die van de Huawei. Lastige keuzes hoor!

Mijn vriend had het erover dat ik natuurlijk niet een hagelnieuw model hoef. En dat klopt. Ik hoef niet de allernieuwste processor of de meest dure telefoon. Maar ik wil wel een retegoeie camera ย en een telefoon die lang meegaat op zijn batterij, en beide lijken hand in hand te gaan met een nieuw model.

Ik geloof dat ik heel Tweakers al drie keer heb doorgelezen, maar ik kom er maar niet uit. Ik ben ook wel heel erg gehecht aan mijn Samsung Galaxy S6 en afscheid nemen zou echt pijn doen haha!

Welke telefoon heb jij, en welke zou jij nemen?