momenten

In 2016 zijn er zo ontzettend veel mooie momenten geweest voor mij. En wat is er mooier dan op Tweede Kerstdag daar even bij stilstaan? Ik zal er vast nog een paar vergeten, maar dat maakt ze zeker niet minder speciaal.

Vorig schooljaar liep ik stage bij een laboratorium hier in Leeuwarden, het was super leuk en ik kreeg hele positieve feedback. Dat maakte me er alleen maar zekerder van dat ik meer en meer op de goede weg zit. De positieve feedback was zeker één van de mooiste momenten van mijn jaar. Ook het overgaan naar het vierde jaar maakte me zo gelukkig.

Tijdens de zomervakantie zijn we twee weken naar Terschelling geweest.

momenten

De plogs kan je hier en hier nog eens terugkijken. Terschelling is mijn meest favoriete plekje op aarde en ik ben zo blij dat we ook aankomend jaar weer gaan. Het was aan één stuk door genieten. Lange fietstochten, mooie konijnen en fazanten, en natuurlijk de onvergetelijke zonsondergangen! Als ik het leukste moet noemen, moet ik de allerlaatste strandwandeling noemen. Daar zagen we eindelijk onze langgezochte drieteenstrandlopertjes. Deze kleine vogeltjes lopen heel snel langs de branding, echt hilarisch! Dan pikken ze een paar keer in het zand, en zodra er een golf aankomt rennen ze weer heel snel terug haha.

momenten

Ook Spa was een hoogtepunt. Het was te warm voor woorden, maar zo ontzettend leuk. Het was voor mij de eerste keer dat ik een Formule 1 race bezocht, en ondanks dat we meer dan 15 uren in de file hebben gestaan, zou ik het zo weer doen. Het was echt een ervaring voor het leven, ook al moest mijn lieve broer ons op de hoogte houden van alles wat er op het circuit gebeurde haha!

Naast Spa zijn we natuurlijk vorige maand naar Ierland geweest.

momenten

Daar heb ik meerdere malen “Dit is het allermooiste wat ik ooit heb gezien!” gedacht. Landschappen die je alleen op kaarten en in films ziet. Maar hetgeen wat me écht de adem benam, was de mist. Toen het vliegtuig opsteeg op weg naar Amsterdam, vlogen we na zo’n 200 meter ineens boven de mist. De zon ging net onder en we vlogen boven de felroze wattendeken. Ik heb gauw mijn woordje klaar, maar dit was niet te beschrijven.

In de zomer gingen mijn vriend en ik vaak ‘s avonds wandelen. Om even de dag van ons af te schudden, en verkoeling te zoeken in de ondergaande zon. Dan gingen we op zoek naar mooie huizen, bleven we even staan om ze te bekijken en te bespreken. Dat zijn ook fijne herinneringen van dit jaar. Maar ook het samen op de bank films kijken en lekker niks doen zijn mooie momenten geweest.

Natuurlijk mag ik ook het ontstaan van MindBodyBeauty niet vergeten! Ik mag hier gewoon alles schrijven wat ik voel en beleef en dat is zo’n groot geschenk. Schrijven is hetgeen wat ik het liefst doe. Kritische blikken, of gewoon even helemaal enthousiast en vervuld zijn van al het moois wat er gebeurd.

Wat zijn jouw mooiste momenten van 2016?