Jeetje, we zijn gewoon alweer bijna in 2017. De tijd gaat zo verschrikkelijk hard! Ik schrijf een paar blogposts met als onderwerp de mooiste …  van 2016. Deze keer mijn mooiste foto’s van 2016.

Ik kocht dit jaar mijn camera, een Olympus OMD E-M10. Ik kocht hem bij Foto MGM hier in Leeuwarden. Ik werd zo goed geholpen! Aan al mijn eisen werd voldaan. Ik wou graag een kleine camera, met dezelfde kwaliteit als een spiegelreflex. Ik had de keuze tussen deze of de Sony Alpha 600, en uiteindelijk is het deze geworden. En nu eerst, de mooiste foto’s die ik dit jaar met mijn camera nam.

reizen

Deze foto nam ik op Terschelling. Ik vind hem zo mooi omdat er heel veel diepte in de foto zit. Ook is de boot heel mooi! De mensen op het strand en de duinen er achter maken het een mooi geheel. Ik vind het ook mooi dat de boot niet in het midden van de foto ligt, maar er net iets naast.

reizen

Deze foto geeft me zomerkriebels! De bankjes, het zand en de boomstammen vind ik erg mooi.
p6160258

Dit contrast vind ik zo mooi! Het roze tegen het blauwe, zo mooi. De lucht was die avond echt magisch, ik kan het niet in woorden omschrijven!

p7100293

Nog een luchtfoto, gewon genomen vanuit het raam. Zijn deze kleuren niet prachtig? Het zou zo een schilderij kunnen zijn.

p7240607

Deze foto vind ik mooi vanwege de gele kleuren, en de wespen die op deze bloemetjes zitten. De kleuren en het licht zijn zo mooi!

p7280760-1

Oké, deze foto is misschien niet dé mooiste, maar de herinnering is heel leuk en misschien maakt dat de foto wel heel mooi. We werden op een ochtend wakker door een verschrikkelijk geluid, alsof een dier ergens in stikte. Bleek het deze fazantmeneer te zijn die ons wakker kraaide! Mijn vriend gaf hem stukjes brood en dat smaakte hem prima zo te zien!

p8130987

Ik kan echt intens van deze foto genieten. Net buiten Leeuwarden ligt een kleine dierentuin, AquaZoo. We komen hier zo’n beetje ieder jaar, en het is altijd enorm leuk! Hier zie je een wasbeertje die een snoepje krijgt. Zodra je over de reling gaat hangen, grijpen ze met kun kleine pootjes naar je vingers. Echt de ultieme schattigheid! Ik wil een wasbeertje.

p8271091-1

Deze foto heeft een beetje een andere afmeting dan de anderen, excuus daarvoor. Laatst heb ik mijn camera op een ander formaat ingesteld, maar dit was daarvoor. Veel van de foto’s hierboven heb ik bijgesneden, maar bij deze kan dat simpelweg niet. Dat neemt de magie van de foto weg. Deze nam ik op weg naar de Grand Prix van Spa. Is het geen prachtig plaatje?

De foto’s van mijn telefoon 

foto's

Ons mooie vakantiehuisje! Dit was de laatste dag en de allerlaatste foto die ik ervan maakte. We denken met ontzettend veel plezier terug aan huisje Zeevonk.

20160913_163209

Dit jaar startte mijn eigen blog, en daarbij horen natuurlijk ook visitekaartjes! Ik heb ze al een hele tijd, maar nog geen eentje uit kunnen delen haha. Hopelijk komt dat snel, maar meer daarover in mijn volgende blog.
20160923_191758

De vader van mijn vriend is dit jaar met pensioen gegaan. Om dat te vieren gingen we met zijn familie en wat collega’s van hem op een boot varen door de Friese wateren. Daarbij zagen we deze prachtige zonsondergang!

20160923_192406

Deze foto is van dezelfde avond, maar dan iets later. Ik vind het mooi dat het vliegtuig een streep in de lucht trekt, en dat er in het water wat plantjes zijn. Dat maakt het allemaal wat speelser.

20161027_100529

Deze boom! De ombre boom. Hij staat bij het schoolgebouw en hij was zó mooi dit jaar, daar moest ik echt een foto van nemen!

20161029_112234

Natuurlijk staat er ook een kattenfoto tussen, haha! We gingen ‘s ochtends lekker ontbijten samen en toen ik de koffie op tafel wou zetten, kreeg ik deze brutale blik van Paddy haha! 20161104_134515

Dit zegt je misschien niet zo veel, maar het is de geslachtelijke voortplanting van een schimmel. De foto is gemaakt door een microscoop en ik vind hem zo mooi! Dit zijn de dingen die ik op school doe, mocht je daar benieuwd naar zijn.
20161120_160755

Vliegen! Ik hou van vliegen. Deze foto vind ik mooi omdat het wolkendek zo goed te zien is. Ik heb zo genoten van het uitzicht, echt heerlijk! 20161203_105754

En als laatste, Paddy die mijn Sinterklaas surprise nog even checkt op losse draadjes, haha!

Wat vind jij de mooiste foto in deze post?