lipstick

Een tijdje geleden kwam ik een lipstick van Gerard Cosmetics tegen. Dé kerstkleur natuurlijk, en hij zal zeker niet misstaan op ieder ander feestje! Maar toen zag ik bijna dezelfde kleur van Milani Cosmetics. Er zat wel een verschil in prijs, oeps! Het verschil in kwaliteit laat ik je vandaag zien.

Gerard Cosmetics

Ik kocht de kleur Cherry Bomb op BeautyBay. Een heule fijne webshop, maar die foto van de lippen had van mij wel iets minder nep gemogen. De lipstick kost €13,90 en er zit maar 1,5 ml product in. Dat is niet veel helaas. Voor het geld krijg je dus maar heel weinig product.lipstick

Gerard Cosmetics is natuurlijk hartstikke dierproefvrij, anders had ik er niet over geschreven. De verpakking is bijna hetzelfde als de MUA Velvet Matte lipstick. De gouden dop, het matte flesje en zelfs de grootte is hetzelfde. Je zou haast denken dat de verpakkingen uit dezelfde fabriek komen. Dat maakt hem echter niet minder mooi! Het product is door het flesje heen te zien, zo weet je gelijk wat je in handen hebt.

De lipstick voelt niet droog aan, maar na een tijdje kwam ik er achter dat hij helemaal niet opdroogt! Sterker nog, als ik praat voel ik dat alles plakt. In de spiegel ziet het er na een tijdje helemaal niet meer uit.. Er missen stukjes en het geheel ziet er vies uit. Dit gebeurde echt niet één keer, maar meerdere malen. Misschien ligt het aan de lipstick, maar dit is mijn ervaring ermee.

lipstick
Links Gerard Cosmetics, rechts Milani Cosmetics

De kleur daarentegen is wel heel mooi! Er zitten wat meer glitters in dan ik had verwacht, maar dat maakt het alleen maar feestelijker, Ik zou niet snel meer een Gerard Cosmetics Hydra Matte Metallic Liquid Lipstick kopen.

Milani Cosmetics

Terwijl ik wat meer aan het rondkijken was, kwam ik deze lipstick tegen van Milani Cosmetics. Whoa. Mattely In Love indeed! Google liet me zien dat de lipsick echt matte metallic was. Ik besloot hem ook te bestellen, en te vergelijken met de Gerard Cosmetics lipstick.

Wat me gelijk opviel was de verpakking. Veel groter, zwaarder en van betere kwaliteit dan die van Gerard Cosmetics. Het voelt stevig, de dop is mooi en handbaar, en de gouden letters maken het product heel chique. Misschien ben ik een beetje bevooroordeeld omdat de blushes van Milani ook zo mooi zijn. Maar, er is meer! In de letterlijke zin.lipstick

Er zit veel meer product in Milani Cosmetics, dan in Gerard Cosmetics. En hij is ook nog eens goedkoper! Voor de lipstick van Milani Cosmetics betaal je namelijk maar €9,99. I know right! Voor deze kwaliteit! Hij overleeft ook nog eens een hapje en een drankje, en voelt niet droog aan. Ik ben fan.

Doordat hij heel fijn opdroogt, is de metallic glans ook goed te zien. Bij Gerard Cosmetics viel het me op dat de glans uitbleef omdat hij wat plakkerig bleef.  Misschien zitten er daarom glitters in de Gerard Cosmetics lipstick.

Als grote winnaar komt Milani Cosmetics uit de bus! De formule is beter, hij is goedkoper, en er zit ook nog eens meer in de verpakking. Na mijn no-buy maand ga ik zeker meer producten van Milani aanschaffen!

Wat vindt je van deze manier van reviewen? Vindt je het leuk om op deze manier reviews te lezen, of zie je ze liever apart? Natuurlijk wil ik ook heel graag weten wat je van de lipsticks vindt. Laat je een reactie achter?