Dierproefvrij

Regelmatig post ik een artikel en dan krijg ik een reactie in de zin van “Is dat merk dierproefvrij? Dat wist ik helemaal niet!”. Vandaag laat ik je zien hoe ik er achter kom of een merk dierproefvrij is.

 

Wat versta ik onder dierproefvrij?

Een merk is voor mij pas dierproefvrij als de producten geen ingrediënten bevatten die op dieren getest zijn. Ook is een merk in mijn ogen niet dierproefvrij als het zijn producten in China verkoopt. In China moet namelijk ieder geïmporteerd product op dieren getest worden, voordat het daar verkocht mag worden.

Als ik een nieuw merk ontdek kijk ik altijd eerst op naoki.nl of het merk in haar dierproefvrije lijst staat. Staat deze er niet in, dan kijk ik in haar lijst met merken die wel op dieren testen. Als hij er tussen staat, koop ik het product niet. Staat het merk hier ook niet tussen, dan ga ik zelf op zoek. Vaak staat er een statement in de FAQ. Soms staat er een statement in de infopagina. Staat er niks? Dan ga ik er vanuit dat het merk op dieren test.

Ik neem dus liever het zekere voor het onzekere. Dat vind ik belangrijk. Ik vind het belangrijk dat veel bekende merken als E.L.F., Essence, Urban Decay en Milani Cosmetics meer aandacht krijgen. Zij zijn allemaal dierproefvrij. Ik kan alleen uit de ervaring van anderen spreken, maar zij hebben minstens net zo’n mooi assortiment als bijvoorbeeld MAC, of YSL. Natuurlijk zijn het geen extreme luxe producten als Dior of Chanel. Maar 20ze zijn wel een klap goedkoper.

Dierproefvrij

Waarom kies ik voor dierproefvrij?

Simpel. Dezelfde reden waarom ik ook geen vlees eet. Het is verschrikkelijk om dieren te laten lijden voor iets wat ik zou willen. Voor iets wat ik eigenlijk niet nodig heb. Kippen, koeien, varkens, konijnen en muizen zijn allemaal ontzettend intelligent. En ja, ze voelen wel wat. Ze hebben een zenuwstelsel, net zoals jij en ik. Zou jij een random persoon overgieten met een onbekend product, alleen om te kijken of zijn huid ertegen kan?

Daarom kies ik voor dierproefvrij. Wat doe jij?