20160604_113015Eens in de zoveel tijd check ik al mijn favoriete online kledingwinkels. Ik ben een enorme fan van online shoppen. Lekker in bed met een zak chips een kledingstuk bestellen en ondertussen bidden dat ik er in pas. Zo niet, dan gaat het terug. Ik hoef niet in pashokjes het claustrofobische zweet van mijn hoofd te vegen. Passen gaat nou eenmaal lekkerder in mijn eigen slaapkamer.

Maar bij de nieuwe lentecollectie viel me iets op. Ik opende een paar webshops en de eerste gedachte die door mij heen schoot bij het zien van de modellen met de nieuwe collectie was “meid, ik zie je borsten…”. Het was niet te missen. Playsuits uitgesneden tot aan je navel, tops en jurkjes diep uitgesneden met touwtjes ertussen geregen. Ik weet nog dat ik dacht: “als ik dit moet gaan dragen deze zomer, kan ik net zo goed helemaal niks meer aantrekken“.

Ik besloot een bodysuit te bestellen met een V-hals. Het leek op de foto diep uitgesneden, maar ik hoopte dat het mee zou vallen. Toen de arme pakketbezorger voo20160525_162954r mijn deur stond, griste ik het pakketje uit zijn handen, gaf hem een vriendelijke lach die vast heel gestoord leek, en smeet de deur dicht. Snel paste ik de bodysuit.

Ik stond voor de spiegel, keek even naar mezelf en zei hardop “meid, ik zie je borsten…”. De bodysuit kwam net niet tot het tussenstukje van mijn beha. Je weet wel, dat stukje stof tussen de cups in. Ook het kleiner maken van de bandjes hielp niet. Teleurgesteld stuurde ik het artikel terug. Het was ook te mooi om waar te zijn.

Noem me ouderwets, maar ik hoef andermans borsten niet te zien, en die van mij blijven ook mooi waar ze horen. Namelijk in een beha, bedekt onder een truitje, hempje, jurkje of shirtje. Doe ik dit niet, dan worden andere mensen niet blij en ikzelf ook niet.

Gelukkig zijn er nog genoeg andere opties en ben ik ondertussen wel geslaagd voor de zomer!