stash

Mijn make-up stash lag eerst allemaal een beetje zielig op een hoopje in een lade gepropt. Het frustreerde me enorm, want iedere keer moest ik graven in die stomme lade om bijvoorbeeld een klein potje te vinden. Maar nu niet meer! Deze chaoot heeft, voor het eerst in haar leven, orde geschept in een chaos.

Ik kocht een praktisch kastje.

Met het ruimtelijk inzicht van een demente cavia schatte ik in of dit kastje op mijn bureau zou passen. Zonder meetlint natuurlijk, want daar dacht ik helemaal niet aan. Het zou of net wel, of net niet passen. Daarom besloot ik het kastje gewoon te bestellen.

Zaterdag stond de pakketbezorger voor de deur met een enorme doos, bijna een meter hoog! Volgens mij kan ik er wel in gaan wonen, mocht alles misgaan. Ik schoof wat schooldocumenten opzij en ja hoor, hij past! Maar dan ook echt net. Hij had geen vijf centimeter hoger moeten zijn haha!

Het overzetten kon beginnen. Ik trapte af met een redelijk groot make-up tasje waar alle lipstick in zit. Zorgvuldig vulde ik het één na laatste laatje ermee. Het duurde even, maar binnen een halfuurtje had ik dan toch alle make-up overgeplaatst. Van boven naar beneden: kwasten, nagellak, oogmake-up, gezichtsmake-up, paletten, overige, lipstick en meest gebruikte producten.

stash

 

Kwasten

Ik kocht een jaar geleden ongeveer een kwastenset, op LightInTheBox. Er zit ook nog een kwastenhouder bij, deze is nu veilig opgeborgen. Daarnaast zitten er nog wat kwasten in die ik los kocht of bij de Styletonebox kreeg.

stash

Nagellak

Ik draag niet heel vaak nagellak, en de reden waarom is heel simpel. Altijd als ik mijn nagels heb gelakt, gaat er iets mis. Of ik nou na een halfuur naar de wc moet, of mijn handen door mijn haar haal in een moment van verstandsverbijstering. Het gaat al-tijd mis. Ik ben blij met de drops van Essence, deze laten de boel toch iets sneller drogen. Het voorjaar komt er ook weer aan, tijd om wat vaker nagellak te dragen.

 

stashOogmake-up

Hier vallen de paletten natuurlijk niet onder. Ik heb welgeteld acht verschillende soorten mascara’s, en ik gebruik er op het moment maar eentje. Twee zijn onaangebroken, twee zijn eigenlijk op maar bevielen zo goed dat ik ze nog niet weg durf te gooien. Het potlood gebruik ik als highlighter voor mijn binnenste ooghoeken, zo praktisch!

stash

Gezichts make-up

Foundations, primers, highlighters, alles ligt hier. Ook bronzers en wenkbrauwproducten bevinden zich in dit laatje. Zo overzichtelijk! Zie je dat kleine potje ongeveer in het midden? Dat is oogschaduwprimer. Ik kon echt uren zoeken naar dat stomme kleine potje. En nu trek ik een laatje open en hij zwaait zowat naar me! Echt een eye opener, dit kastje.

stash

Paletten

Ik heb best veel paletten, waaronder het palette van Serena Verbon, Naked 3 (fake), Naked Smoky, wel echt natuurlijk, die kocht ik in Ierland. Het Sleek palette is nog onaangeroerd maar begint wel enorm te jeuken. Het wordt zo tijd dat ik die ga gebruiken! Er zitten zo veel mooie kleuren in. Ook het MUA palette is een favorietje.

stash

Overige

Hierin liggen niet zozeer make-up producten, maar meer lippenbalsems, pincetten en andere beauty tools. Ook mijn handcrème, ooglidtape en lipscrub zit hierin. Nooit meer zoeken naar mijn pincet en hem per ongeluk onder mijn nagel steken, hoera!

stash

Lipstick

Ja, ik weet het. Ik kan maar één lipstick tegelijk dragen… Ik heb een grote liefde voor lipstick. Is het te zien? Vast niet heh? Er ligt lipstick tussen die me niet staat, maar ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om ze weg te doen. Dit is nog niet alles, er zijn nog een stuk of vijf verspreid over mijn drie tassen haha!

stash

Meest gebruikt

Dit zijn de producten die ik het meest gebruik, daarom liggen ze ook allemaal bij elkaar. Sleek Solstice natuurlijk, Etos gezichtsprimer, op aanraden van Claire van clairecodi.nl. Dan nog mascara en eyeliner van Sleek, foundation van Urban Decay en een oogschaduw palette van Essence. Dit is mijn allereerste palette wat ik ooit kocht haha! Ik gebruik hem nog steeds, met enige regelmaat ook. Sommige kleuren zijn bijna op, maar gelukkig liggen er al mooie vervangers voor in de rij. Ik kijk naar jou, Sleek palette.

Wat vind je van mijn kastje? Zou jij je make-up stash ook op deze manier indelen, of zou je het anders doen? Het kastje is te koop bij bol.com voor €27,18.