magnesium

Ik ontving een tijdje geleden magnesium olie van Permsal. Ik wist niet zo goed wat nou precies de bedoeling was, maar gelukkig kreeg ik er een heel dik boek bij. Hierin staan de verschillende toepassingen van magnesiumolie. Ik heb er een paar uitgeprobeerd en vertel je de werking ervan.

De magnesium olie

De olie bestaat uit drie ingrediënten. Water, magnesiumchloride en dimethylsulfoxide. Moeilijke woorden haha! Ik ben geen chemicus, maar heb wel even opgezocht wat de stofjes precies doen. Water is natuurlijk een oplosmiddel. Magnesiumchloride is een zout die veel voorkomt in zeewater. Het is dus een heel natuurlijk product! Magnesiumchloride is een zout die makkelijk opgelost kan worden in water.

magnesium

Dimethylsulfoxide was lastiger te vinden. Ik kreeg van medeblogger Tessa een linkje waarin staat dat dimethylsulfoxide ervoor zorgt dat de hoornlaag van de huid beter doorlaatbaar is. Hierdoor kan de olie beter opgenomen worden door de huid. Ik kom later nog terug op deze stof.

Het gebruik

Na een enorm inspannende krachttraining sessie waarbij ik natuurlijk zo’n 100 kilometer over mijn grenzen ben gegaan, voelde ik het onder de douche al aankomen. Slappe spieren, haren niet kunnen wassen, wat een hel! Geen pijn, wel heel vervelend. Die pijn zat er natuurlijk aan te komen.

Na de warme douche heb ik mijn spieren gelijk ingesmeerd met magnesium olie. Ik had niks aan eiwitten aan huis, maar dat voelde ook wel een beetje als valsspelen. Juist dit was een mooi moment om de magnesium olie te testen! Ik heb vaker dit soort spierpijn gehad.

Mijn ervaring?

Tegen de ergste pijn werkt het, maar zodra ik een verkeerde beweging maak of de spier aanraak voel ik de pijn. Dat is heel normaal met spierpijn! De eerste paar keren dat ik de olie gebruikte, gebruikte ik hem op mijn rug tegen een geïrriteerde spier. Ik kreeg wel een warme sensatie, zoals beschreven op de fles. Maar ik kreeg ook enorme jeuk. Het was echt niet te stoppen, ik voelde al dat er iets niet goed zat.

magnesium

Nadat ik de magnesium olie op mijn decolleté had gesmeerd, kwam ik er achter dat ik een allergische reactie krijg op de olie. Ik krijg een brandende huid en blaasjes. Mijn huid ziet er echt niet oké uit, het jeukt als de neten. Ik heb er zalf opgesmeerd tegen eczeem en dit lijkt te helpen. Volgens de link die ik van Tessa kreeg, kan de dimethylsulfoxide een allergische reactie geven. Dat is waarschijnlijk bij mij het geval.

Ik heb geen nieuw wasmiddel gebruikt, andere kleding gedragen of me gewassen met een andere douchegel. Mijn huid heeft de zon niet eens gezien, het zijn dus ook geen zonnebultjes. Gelukkig is het nu minder, en hoe fijn de olie ook is, ik zal hem niet opnieuw gebruiken.

Naast spierpijn helpt magnesium olie ook tegen RLS, oftewel Restless Leg Syndrome. Hier heb ik heel erg last van, vooral na een drukke dag. Ik kreeg een boekje bij de olie, die zo’n 110 pagina’s telde. Er staan echt ontzettend veel toepassingen, maar ook wetenschappelijk onderbouwde artikelen in. Het ziet er ook professioneel uit, maar zeker niet saai of moeilijk leesbaar.

Ik vind het zo jammer dat ik zo heftig reageer op de magnesium olie! Waar zou jij hem voor gebruiken? Ik hoor het graag in de comments.