werk

Nooit meer naar school. Nooit meer huiswerk. Ik ga alleen nog maar dingen doen die ik écht leuk vind! Ik heb de opleiding microbiologie afgerond, en nu ga ik voor 32 uren in de week werken bij mijn oude stagebedrijf. In dit artikel lees je waar ik ga werken, wat het bedrijf precies doet en waarom ik zo enthousiast ben over mijn werk.

In het derde jaar liep ik al een half jaar stage bij dit bedrijf. Ik vond het leuk, werd erg vrij gelaten, mocht vragen stellen en het was altijd heel erg gezellig. Ik vond het jammer dat ik weer naar school moest, maar had een enorme bult aan ervaring opgedaan, die goed van pas kwam in de rest van het schooljaar!

Stage

Vorig schooljaar liep ik stage bij het UMCG. Maar het ging niet goed. Iedere ochtend drie kwartier reizen is iets wat ik totaal niet gewend was. Ik had te weinig tijd voor mezelf om de stress hiervan te verwerken, waardoor ik ziek werd. Eerst kwam ieder weekend de migraine, daarna doordeweeks, en het liep zelfs zo hoog op dat ik koortsaanvallen op de werkvloer kreeg. Op dat moment is besloten dat ik moest stoppen, voor mijn eigen gezondheid.

En zo kwam ik weer terug bij het stagebedrijf uit mijn derde jaar. Ik mocht een spannend project doen, geavanceerdere technieken toepassen en het was nog steeds heel erg gezellig. Tijdens een gesprek ving ik op dat ze graag een medewerker erbij wilden op het laboratorium. Ik besloot te vragen of ze mij daarvoor wilden overwegen.

werk

En zo kwam ik er achter dat ze me heel graag wilden houden! Afgelopen maandag heb ik mijn contract ondertekend, en aankomende vrijdag mag ik al aan het werk. Ik heb een lange vakantie gehad, en zin om aan het werk te gaan. Maar dit keer als medewerker!

 

Mijn werk

Het bedrijf is een laboratorium waar medisch-microbiologische analyses worden uitgevoerd. Er worden enorm veel testen op de monsters losgelaten, en op die manier kan er een advies gegeven worden. Ik vind het mooi werk, omdat ik het gevoel heb iets voor mensen te doen. Mensen voelen zich ziek en sturen daarom hun monster in. Mijn werkzaamheden helpen om die persoon inzicht te geven in de reden van zijn/haar klachten. Mijn werk is zo enorm interessant, en leuk om te doen.

Ik ga nog even van mijn rust genieten, het huis op orde maken en dan lekker aan het werk! Met 32 uur ben ik één dag in de week vrij, wat echt heel chill is. Zo kan ik op die dag het huishouden doen, de beestjes verzorgen, en boodschappen doen. Dan heb ik lekker het weekend voor mezelf en mijn lieve vriend.

Wat zijn jouw plannen voor aankomend jaar?