appelcider

Ieder jaar heb ik een favoriet drankje. Vorig jaar was dat Radler, het jaar daarvoor ook, het jaar dáár voor rosébier, en dit jaar is het… Appelcider! Oh, deze post is zeker niet gesponsord hoor. Maar komt puur voort uit enthousiasme!

Het begon eigenlijk in november al.

Tijdens ons reisje in Dublin zaten we aan een bar (hoe verrassend!) en wist ik niet zo goed wat ik moest drinken. Vriend, die me ondertussen wel beter kent dan ikzelf, bestelt een appelcider voor me. “Dat vindt je lekker, weet ik zeker!”. Ik kan me de twinkeling in zijn ogen en de brede glimlach nog zo herinneren. En ja hoor. Ik heb bijna niks anders gedronken dan appelcider.

Een paar weken geleden zat ik met een vriendin op een terrasje. Zij bestelde Somersby, ik had een ander drankje. Ik wist niet zo goed wat Somersby was maar na een slokje was ik verkocht. Appelcider, natuurlijk!

appelcider

Nou ben ik echt geen alcoholdrinker hoor. Als ik een drankje in de week drink is het al veel. Maar de vakantie begint nu en ik merk dat ik dan ineens wat meer ga drinken. Dit moet gevierd worden, dat moet gevierd worden, terrasje hier, terrasje daar. Drankje? Ja, doe maar! En dan gaat het ineens heel hard. Dronken word ik echt niet want ik heb een hekel aan de controle over mezelf verliezen.

Maar, appelcider is mijn nieuwe Radler. Ik zie overal op terrasjes ineens appelcider opduiken. Apple Bandit en Somersby zijn nú al niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Ik vind het allemaal niet heel erg. Een portie nacho’s erbij en je hoort mij de hele middag niet meer klagen.

Natuurlijk bevat appelcider, net als iedere andere alcoholische drank, enorm veel calorieën. Maar gelukkig heb ik het huishouden om die er weer af te werken haha!

Wat drink jij het liefst deze zomer?