bloggen

Ik heb mezelf nooit echt creatief gevonden. Lezen kon ik het snelste van de klas, en ik was de allerbeste in fantaseren. Maar daar bleef het wel een beetje bij. Tekenen kon ik niet, en ook alle andere creatieve bezigheden waren niet aan mij besteed.

Tot ik begon te schrijven.

Schrijven kwam in fases, zoals alles in je jeugd. Maar het kwam altijd terug. Ik schreef zelfs samen met een klasgenootje op de middelbare school een gedichtenbundel. Toen is het schrijven pas echt een deel van mij geworden. Na de middelbare ruilde ik de gedichten in voor verhalen, ik geloof dat ik wel drie boeken heb geschreven, haha!

Maar het verwaterde. Tot ik een oproep vond voor Lilyrose.eu. Ik twijfelde, maar meldde me niet aan. Een paar maanden later zag ik de oproep weer en die keer reageerde ik wel. Ik vond het zo tof toen ik mocht beginnen met schrijven! Dankzij Jacky heb ik mezelf zo ontwikkeld. Mijn eigen stijl gevonden. ik vertelde haar na anderhalf jaar voorzichtig dat ik speelde met het idee van een eigen blog. Ze stond nog net niet met een spandoek voor de deur, haha. Jacky, als je dit leest. Dankjewel. Je bent fantastisch.bloggen

Intussen bestaat mijn eigen blog al bijna een jaar, en het is meer dan alleen schrijven. Het is fotografie, contacten opbouwen en onderhouden, techniek, een beetje alles in één. Het schrijven is natuurlijk fantastisch, maar ook mijn foto’s zijn er met grote sprongen op vooruit gegaan. En dat is het leuke aan bloggen. Het is veelzijdig.

Als ik even geen zin heb om te schrijven, maak ik foto’s. Mijn hart maakt een sprongetje bij iedere mail die ik krijg. Zou het een samenwerking zijn? Een nieuw persbericht? Of een antwoord op een dringende vraag? Dat maakt het leuk en daardoor blijft het leuk. Bloggen staat nooit stil. Het is een deel van mij, mijn levensstijl en mijn persoonlijkheid.

En ik geniet er altijd van.

Het is nooit saai, een “moeten” of een last. Het voelt als een momentje voor mezelf.  Alles wat ik opschrijf sta ik 100% achter en ik vind het zo fijn om dat te delen. Want naast mezelf ontwikkelen, leer ik mezelf ook kennen. Als ik iets opschrijf, denk ik soms even na of het wel echt klopt wat er staat, of dat ik het misschien beter kan verwoorden. Daarnaast leer ik ook allemaal mensen en make-up merken kennen, die ik anders nooit tegen was gekomen.

Schrijven is buiten mijn comfortzone stappen, iedere keer weer. En dat is soms zo ontzettend spannend. Dan vraag ik me af of ik niet raar op een foto sta haha! Het is vast een onzekerheid die iedereen wel kent.

Natuurlijk was bloggen lang zo leuk niet geweest zonder jou als lezer! Heb jij een hobby waar je heel graag mee bezig bent? Ik lees het graag in de comments.