kopen

Ja, je leest het goed! Ik, hoardende, koopverslaafde Samantha gaat een jaar lang geen make-up kopen. Hoe en waarom ik dat ga doen en welke voorwaarde ik mezelf stel lees je allemaal in deze blog.

Waarom?

Waarom zou je in godsnaam een jaar lang geen make-up willen kopen?! Simpel. Ik heb al veel te veel, haha. Meer dan ik in een lifetime op zou kunnen maken. Ik heb voor mijn dagelijkse producten (concealer, mascara, wenkbrauwgel) genoeg voorraad om daar een jaar mee door te komen. De rest gebruik ik niet dagelijks, maar wekelijks. Één of twee keer in de week draag ik eens foundation, highlighter en alles erop en eraan. Doordeweeks heb ik daar simpelweg geen tijd voor.

kopen

Om mijn stash wat in te krimpen heb ik al heel veel make-up weggegeven. Gewoon, omdat ik het niet gebruikte, dubbel had of omdat ik het eigenlijk niet heel mooi vond. Dit kwam vooral van de Styletone box, deze heb ik nu dan ook opgezegd. De box werd saai, eentonig en trok me gewoon niet meer aan.

Make-up kost geld. Heel veel geld.

Het gaat me zo ontzettend veel geld schelen als ik niet meer iedere maand make-up koop! Dit geld gaat lekker op mijn spaarrekening. Op die manier wil ik graag een persoonlijke buffer opbouwen. Mocht er ergens iets mis gaan met belasting of toeslagen, dan is mijn buffer groter dan hij nu is. En dat geeft een veilig gevoel.

Maar wat kan ik dan nog wel kopen?

De Styletone box is dus opgezegd. Ik mag géén make-up kopen, maar wel krijgen. Zo ligt er bijvoorbeeld nog een cadeaukaart van de Douglas. Omdat dat geen “eigen” geld is, kan ik dat prima uitgeven. Uiteraard mag ik wel gewoon douchegel, shampoo en andere verzorgingsproducten kopen. Maar alleen als het echt helemaal op is. Zo heb ik bijvoorbeeld nog twee flessen douchegel staan, dus daar koop ik niet meer van. Maar mijn shampoo is bijna op, dat koop ik natuurlijk wel! Ook bijvoorbeeld make-up kwasten heb ik meer dan genoeg, dus die komen er niet bij.

kopen

De blog

Er zullen helaas het komende jaar geen nieuwe producten online komen. Wel zal ik bijvoorbeeld swatches uit mijn stash delen, of complete make-up looks. Op die manier hoop ik mijn creativiteit wat meer te triggeren. Natuurlijk review ik wel mijn andere verzorgingsproducten en mijn eigen make-up.

2 januari…

Op 2 januari ging ik al vreselijk de mist in met dit goeie voornemen. Ik kocht namelijk de make-up voor mijn giveaway, en kocht daarbij ook wat voor mezelf haha! Ik baalde wel, maar maakte mezelf wijs dat ik geld had bespaard omdat er een dupe van Naked3 tussen zat haha. Maar vanaf nu is het helemaal cold turkey. Geen make-up meer. Beloofd.

De uitzondering

Hold that thought. Er is één palette wat ik al wil hebben sinds het uit is… Dat moet nu zo’n anderhalf jaar zijn. Ik heb daarom besloten om dit palette nog wel te kopen, omdat ik hem al zo lang wil. Het is dus geen impuls aankoop, maar een overwogen keuze. Het gaat om het Wizardry and Witchcraft palette van Storybook Cosmetics. Ik ben echt een enorme Harry Potter nerd, dus ja. Deze hoort bij mij haha!

Vind je het leuk om eens per maand een update te lezen over hoe mijn goeie voornemen gaat?