killerbody

Even geleden las ik een titel op Facebook. “Fajah Lourens eet 1250 kcal op een dag.”. Mijn eerste gedachte was “Ja, dus?”. Maar toen zag ik de storm van kritiek. Echt, niet te mals! Over hoe Fajah anorexia zou promoten, dat ze een gevaar voor onze samenleving is, en nog veel meer kritiek op het lijf van Fajah zelf. Daar moest ik even van bijkomen zeg!

Ik eet 1350 kcal op een dag.

Zo, dat is er uit! Natuurlijk snoep ik wel eens, maar zullen we die kcal maar even niet mee tellen, gewoon voor het gemak? Ik snoep echt niet dagelijks, misschien 2-3 keer in de week. En op vrijdag eet ik het dubbele aantal kcal aan chips, chocola of snoep. Gewoon, omdat het kan. En omdat ik daar zin in heb. En als ik daar geen zin in heb, doe ik het niet. Zo simpel kan het zijn!

En iedereen die vastgeroest zit aan het Voedingscentrum roept dat ik 2000 kcal per dag moet eten. Omdat dat de standaard is. Maar iedere vrouw, ieder lichaam is toch anders? Ik ben klein, redelijk aan de slanke kant. Moet ik dan net zoveel eten als iemand die lang is, en net zo slank is? Nee, natuurlijk niet! Om af te vallen, want dat is mijn doel, moet ik 1350 kcal per dag eten. Als er meer in gaat komt het gewoon weer op mijn heupen terecht. Ja, ook als die 2000 kcal gezond zijn.

Mag ik er nog even bij zeggen dat ik geen vlees eet en 75% van de tijd ook veganistisch? Ik kreeg laatst complimenten van de dokter omdat de waarden in mijn bloed zo goed waren. Dus 1350 kcal ongezond? Nee hoor, valt alles mee.

En ja, Fajah Lourens heeft een totaal andere bouw dan ik, zij is 20 cm langer. Maar dan nog. Wie zijn wij om kritiek te leveren op het lichaam van Fajah Lourens, laat staan op ieder ander lichaam? Ieder lichaam is bijzonder. Fajah Lourens heeft een killerbody. Ik heb ook een killerbody. Mijn lichaam heeft natuurlijk andere vormen maar dat maakt mij niet minder mooi dan Fajah, de buurvrouw of mijn beste vriendin.

Want wat is een killerbody?

Voor mij is een killerbody een lichaam dat je gezond houdt. Dat je iedere stap vooruit brengt. Een killerbody is het enige body wat er bestaat, en laat je alsjeblieft niks anders aanpraten. Iedereen heeft imperfecties, maar dat maakt je juist zo mooi! Iedereen is mooi maar je imperfecties maken je uniek. Schrijf het op een briefje en plak het op je spiegel.

killerbody

En laat niemand, maar dan ook niemand, je wijsmaken dat je minder mooi bent dan een ander. Dat je niet goed genoeg bent, of niet mooi genoeg. Dat ben je wel en iemand die dat niet ziet, heeft een probleem met zichzelf.

Het gaat er uiteindelijk om hoe jij je in je lichaam voelt. Maar wees realistisch. Hou ruimte om te genieten en gun jezelf die ruimte ook. Zorg voor je killerbody, maar ook voor je geest. Enjoy life honey, you only get one!