Vorige week zag ik het ineens: de Facebookpagina van Malibu C. Zij schreven een stukje over hoe Malibu C uitermate geschikt zou zijn voor het ontkleuren van henna. Hoe dat werkt, en wat het uiteindelijke resultaat is laat ik je vandaag allemaal zien!

Malibu C crystal gel

Het haalt de mineraalzouten uit je haar, waardoor de henna niet meer met de ontkleuring reageert en het haar stuk maakt. Ik keek verder op de Facebookpagina en zag heel toevallig dat er een kapsalon in Leeuwarden zit, die Malibu C crystal gel gebruikt. Malibu C is dierproefvrij én vegan.

De volgende dag maakte ik een afspraak, voor gisteren dus. Na bijna een week ongeduldig wachten was het eindelijk zo ver. Om 1 uur was ik bij Zusje Haaridee, de kapsalon. Ik werd vriendelijk ontvangen en kreeg een kopje koffie. Heerlijk! Eerst werd mijn haar gewassen en werd mijn haar behandeld met de Malibu C crystal gel. Ik moest drie kwartier onder een bloedhete kap zitten, dat was best afzien haha.

Na het uitspoelen werd er nog iets in mijn haar gedaan waardoor het al een beetje oplichtte. Ik was iedere keer zo nieuwsgierig en kwam soms even onder de kap vandaan om even te spieken. Helaas was er niet zoveel te zien onder mijn badmuts haha! Ik heb me prima vermaakt op InstaStories en Snapchat.

Olaplex

Mijn haar werd ontkleurd met Olaplex, wat ook dierproefvrij is. De Olaplex behandeling bestaat uit drie stappen, maar wat welke stap doet weet ik niet precies. Wat ik heb gelezen is dat Olaplex de zwavelbruggen in je haar hersteld, die door verf en ontkleuring verbroken zijn. Hierdoor blijft je haar gezond.

Na het ontkleuren was mijn haar flink oranje haha! Het moest even drogen, en ondertussen bleef ik posten op InstaStories. Nu begon ik het pas spannend te vinden. Wat waren mijn mogelijkheden en hoe zou het er straks uitzien? Ik besloot alles in de handen van mijn kapster te leggen.

Ze vertelde me dat ik nog niet té licht kon, omdat anders het oranje er onder weg zou komen. Dat was zeker niet de bedoeling haha!  Bovenop zou het donker worden, en dat zou uitlopen naar licht. Ik had haar verteld dat ik dat graag wou en daar hield ze zeker rekening mee.

De kapster deed de verf in mijn haar en ik brandde van nieuwsgierigheid. Ik probeerde me af en toe in mijn stoel te draaien om een glimpje van de kleur op te pikken, maar alles wat ik zag was donker haha! Het halfuur leek wel drie uren te duren. Uiteindelijk mocht de verf eruit, moest mijn haar nogmaals in de Olaplex en voordat ik het wist, was het klaar.

Verbaasd

Ik ging op de stoel zitten, keek in de spiegel en leek het veel donkerder was dan ik had verwacht. Na het drogen was ik heel verbaasd haha. Wat een mooie kleur! Het is niet overheersend warm, maar zeker niet te koel. De kleur is licht, en bovenop is het heel mooi donker. De donkere kleur is mooi warm en geeft net dat beetje extra’s aan mijn haar. Nog niet alle rood is er uit, maar dat had ik ook niet verwacht. Juist al die verschillende kleuren maken het tot één geheel en dat vind ik mooi.

20170328_121000
20170328_204243 (1)

Ik wil heel graag Zusje Haaridee uit Leeuwarden bedanken voor hun gastvrijheid, expertise en gezelligheid. Met name natuurlijk de kapster die mij geholpen heeft, zij heeft ervoor gezorgd dat ik met een blij gevoel de deur uit liep. Om kwart voor negen was alles pas helemaal klaar, het hele proces heeft bijna acht uur geduurd. Diep respect voor alle kapsters die zo lang voor een klant klaarstaan.

Verf jij je haar wel eens? Laat je dat door een professional doen of doe je het zelf? Ik hoor het graag!