De Healthbox is weer binnen! Vorige maand liep het allemaal even in de soep, maar deze maand gaat het gelukkig weer een stuk beter met schrijven! Het is nogsteeds warm, maar door mijn structuur van school gaat mijn algehele structuur ook weer beter. Ik zie mijn blogpagina’s weer gevuld worden met nieuwe berichten en het voelt zo goed! Ook heb ik een lijstje met artikelen die er aan komen. Inspiratie genoeg.

Terug naar de Healthbox. Deze maand is hij samengesteld door Rachelle van Koningsbruggen. Zij doet aan bikiniwedstrijden en is daar bekend mee geworden. Heel eerlijk gezegd trekken bikiniwedstrijden me niet zo. Vrouwen zien er vaak niet meer uit als vrouwen, en het is, heel plat gezegd, gewoon een vleeskeuring. Natuurlijk vind ik het heel knap van Rachelle wat ze allemaal heeft bereikt en zou ik het haar zeker niet na kunnen doen!

p9151307

Het eerste product in de Healthbox is van Veríval. Dit kwam ik al een tijdje geleden tegen in de winkel, maar het was me wat te duur. De Veríval crunchy spelt cruesli smaakt licht naar kokos, en voelt een beetje vettig aan vind ik. Niet gek als je leest dat het palmvet bevat. Met zijn 454 kcal per 100 gram moet dit wel een hele zuinige verpakking worden. In de doos zit 375 gram. Ik denk niet dat dit product snel in mijn boodschappenmandje zal belanden.

p9151304

Vita Coco is al een redelijk bekend product. Sterker nog, het is rete populair! Het bevat ontzettend veel mineralen en maar 18 kcal per 100 ml. In het veel te schattige pakje zit 330 ml. De smaak is, verassing, kokos! Heel sterk ook. Daar hou ik niet zo van. Misschien dat het wel door ontbijtjes of smoothies kan, de sterke smaak neemt dan wat af en zo krijg ik alsnog alle goede stoffen binnen.

Toevoeging: door oplettende Instagrammer @lizzol werd ik erop gewezen dat Vita Coco niet zo gezond is als het lijkt. Het product wordt namelijk gepasteuriseerd, oftewel, verhit. Ik vertrouwde het al niet helemaal omdat de kleur helemaal helder is, als water. Door het pasteuriseren gaan heel veel voedingsstoffen verloren. Ook zijn er suikers aan toegevoegd. Beter niet dus!

Het meest enthousiast ben ik over de Mister Free’d crackers! Per cracker werk je 124 kcal naar binnen, maar dan zit je ook wel echt vol. De sesamzaadjes geven de crackers een heerlijke smaak, ze doen me een beetje denken aan Melba toastjes. Ze zijn ontzettend crunchy en met een halfje een goeie snack. Ook lekker met humus, komkommer en kiemgroenten!

p9151305

Primal hazelnoot en cacao is een energiereep. De verpakking is simpel, maar wel erg aantrekkelijk. Één reep bevat 192 kcal. Dat is ook niet zo gek, als je ziet dat het hoofdbestanddeel dadels is. Verder bevat het nog een aantal noten, cacao en mijn grote favoriet: vanille. Yas! Deze reep ga ik zeker bewaren voor na het sporten.

p9151306

Over sporten gesproken, BCAA is een goed voedingssupplement om te gebruiken. BCAA bevat een paar essentiële aminozuren. Deze kunnen niet door het lichaam gemaakt worden en moet je binnen krijgen via je voeding. De leucine, isoleucine en valine in de tabletten zorgen voor een sterke spieropbouw, en gaan de afbraak van spieren tegen.

p9151309

Naast al deze goodies bevat de Healtbox ook weer voedingssupplementen. De standaard Multi Energie, hier heb ik echt al vijf potjes van staan haha! Ook zit er magnesium in, dat vind ik een hele fijne. Magnesium slik ik dagelijks om vermoeidheid tegen te gaan. Mijn energieniveau is namelijk heel laag, en met magnesium voel ik me nog wel moe, maar kan het middagdutje vaak afgeschaft worden.

Dat was de inhoud van de Healthbox! Welk product zou jij graag willen uitproberen?