wenkbrauwen

Even een confession: ik heb echt geen verstand van wenkbrauwen.

Ik weet wel een beetje wat voor wenkbrauwen mooi zijn, maar vooral bij anderen. Niet bij mezelf. Wenkbrauwen zijn al heel snel een heel overheersend onderdeel van het gezicht, iets wat ik met alle pijn en moeite wil vermijden.

Een paar jaar geleden liet ik mijn wenkbrauwen bijwerken door een goeie vriendin. Later besloot ik dat ze nog niet dun genoeg waren, en epileerde een andere vriendin ze nog wat verder bij. Met het shapen heb ik zelf helemaal geen ervaring. Jarenlang heb ik gewoon de vormen die zij had gemaakt bijgeplukt.

Na jaren met dunne streepjes te hebben rondgelopen, werd het wel weer eens tijd voor wat anders. Ik vond dat mijn dunne wenkbrauwen me ouder lieten lijken. “Laat ze gewoon groeien!” zei een vriendin tegen me. Oke, dikke prima. Ging ik doen.

wenkbrauwen

We zijn nu ongeveer twee maanden verder en mijn wenkbrauwen zijn nog steeds niet helemaal hersteld. Of, nouja, eigenlijk helemaal niet. Of iets daar tussenin. Er zijn wat haartjes bij gekomen, maar het is net niet genoeg om te verbergen dat die strookjes haar boven mijn ogen een tijdje geleden nog hele dunne streepjes waren.

Het pincet roept me. Roept “pluk toch wat haartjes weg, waarvan je weet dat ze er sowieso uit moeten als je ze opnieuw in model laat snoeien!”. Maar ik doe het niet. Ik ben namelijk ontzettend bang dat mijn wenkbrauwen helemaal schots en scheef komen te staan. Daarom laat ik het liever aan iemand anders over.wenkbrauwen

Binnenkort ga ik maar eens richting een schoonheidssalon om mijn wenkbrauwen bij te laten werken. Ik woon in Leeuwarden, heeft er iemand tips voor een goeie salon die weet wat ze doen? Drop ze dan in de comments!

Heb jij ook zo’n problemen met wenkbrauwen, of heb je die skills dat je alles zelf doet? Binnenkort komt er ook een vlog online waarin ik voor het eerst wenkbrauwproducten gebruik en uittest. Stay tuned.