Nee, Paddy heeft geen haarproblemen. Ik vond zijn mooie haartjes gewoon goed bij deze blog passen. Is hij niet fantastisch?  Ik ben besluiteloos, en vandaag deel ik die besluiteloosheid met jou. Gewoon omdat het kan.

Ik zal beginnen bij het begin. Zo’n anderhalf jaar geleden leek het me leuk om een balayage te nemen. Toen de kapster klaar was schrok ik enorm, wat was mijn haar licht! In het begin was het enorm wennen. Maar na een paar uur kon ik er niet meer vanaf blijven. Het was zo mooi! De gouden schittering in mijn haar liet het geheel heel natuurlijk lijken.

20150706_140412
dsc_0528

Na een tijdje groeide dit uit, van mezelf ben ik redelijk donker dus je zag het heel erg goed. Toen de herfst naderde en de bladeren begonnen te verkleuren, schoot het door mijn hoofd. “Dat wil ik ook!” dacht ik. Niet dat mijn haar zou verkleuren en eraf zou vallen natuurlijk, maar ik wou de diepe, rode kleur van de herfst in mijn haar.

20160319_170641

Gelukkig ben ik een impulsieve doos en bestelde henna bij www.solobiomooi.nl. Dit leek me op dat moment een goed idee,maar hier kom ik zometeen nog op terug. Omdat mijn haar heel licht was verfde ik het eerst bruin, en daarna rood. Met henna kan dat zonder je haar te beschadigen. Sterker nog, mijn haar voelde super gezond en gevoed en sterk!

Ook de rode kleur stond me goed. Ik kreeg er enorm veel complimentjes over, van mensen op straat of bekenden. Om de 4-5 weken kleurde ik mijn haar omdat het anders de kleur van een wortel kreeg. Iedere keer voelde mijn haar gezond, gevoed en straalde de dieprode kleur van mijn hoofd. Het was enorm nieuw voor me om zo op te vallen, daar ben ik nooit aan gewend eerlijk gezegd.20160629_115753
Maar het verven begon me een beetje te vermoeien. Ik had geen zin en tijd meer om het eens in de 4-5 weken bij te kleuren. Daarom liet ik het uitgroeien en natuurlijk verkleurde het hierbij. Van dieprood, naar lichter rood, naar worteltjes oranje. Bij worteltjes oranje besloot ik na een flinke schrik van de spiegel om het opnieuw te verven.

Ik ging op zoek naar de mooie, goudblonde kleur die me eerder zo goed stond. Maar het internet stelde me teleur. Henna kan je niet blonderen. Een tripje naar de kapper leerde me dat zij dat ook zeker niet doen. Ze hadden eens een dame die haar haar had gekleurd met henna en het liet blonderen, maar de rook kwam er vanaf toen ze eenmaal in de verf stond.

Teleurgesteld fietste ik weer naar huis, nog steeds met mijn peenhaar. Dan maar donker, dat moest wel kunnen toch? Mijn lieve moeder verfde mijn haar donkerbruin. Wat een verschil zeg, maar het voelde goed! Het was een opluchting niet meer op te vallen, en me niet meer constant zelfbewust te voelen over mijn haarkleur.

 

Helaas kan mijn haar geen permanente verf vasthouden. Binnen een paar weken was het er weer uit, maar ik ben niet meer oranje. Oke, misschien nog wel een beetje. De oranje kleur is wat verschoven naar een wat meer koperrood. Het is alleen oranje als ik in vol zonlicht sta, en dat is alleen op de plek waar de rode henna nog zit.20160909_135434

En wat nu? Ja, besluiteloosheid, that’s what’s nu. Het liefst laat ik het nu uitgroeien, nog een jaar of drie is de schatting op dit moment. Maar ik ben te impulsief om zo lang te wachten. Het liefst wil ik helemaal goudblond, maar dat kan niet. Heb jij een tip voor me, wat me misschien zou staan? Laat het vooral weten in de comments!

Rood gaat hem sowieso niet meer worden, maar misschien bedenk ik me wel weer wanneer de blaadjes van de bomen verkleuren.