afvallen

Een paar weken geleden vertelde ik hoe ik gezonder at! Heel goed natuurlijk. Ik was blij met deze ommekeer en had verwacht dat mijn wintervetjes mijn lichaam zomaar zouden verlaten. Helaas, niks is minder waar. Ik ben zelfs een kilo aangekomen in twee weken! Hoe dat kan, lees je in dit artikel.

Stagelopen

Een tijdje geleden stopte ik met mijn stage bij het UMCG. Na drie weken kreeg ik weer een stageplek. Heerlijk! Weer lekker aan de slag. Ik dacht dat als ik weer meer bewoog, ik ook weer meer eten nodig had. Dus ontbeet ik met een volle bak havermout, en at ik twee keer warm op een dag. Iemand vroeg me hoe vaak ik nou warm at op een dag, en toen ik twee keer zei, zag ik verbaasde gezichten.

Er ging nog geen belletje bij me rinkelen. Afgelopen donderdag stond ik op de weegschaal, en zag ik dat ik in twee weken tijd een kilo aan was gekomen. Een kilo! Pas toen zag ik het licht. Ik bewoog misschien wel meer, maar ik at ook bijna drie keer zo veel. Mijn ontbijt had enorme proporties aangenomen, en ik at ‘s avonds en ‘s middags dezelfde porties. Maar het was toch gezond? Ja, misschien wel. Maar het aantal calorieën was enorm. Afvallen ging hem dus niet worden.

Ik besloot vanaf aankomende week weer mijn calorieën app te gebruiken. Ik stel hem in op 1500 kcal, en ik verbrand bijna 1700 op een dag. Dat lijkt me wel redelijk, toch? Om een kilo vet te verliezen, moet je 7000 kcal verbranden. Dit betekent dat ik er 35 dagen over doe om een kilo vet kwijt te raken. Dat moet helemaal goed komen! Nog even en dan is het zomer, en ik wil me toch wel iets beter in mijn vel voelen. Hopelijk gaat het afvallen ietsje sneller!

Mijn lunch wordt dus veel lichter, mijn ontbijt is alweer gehalveerd en als snackjes neem ik voortaan groenten mee. Ik hoop snel weer wat beter in mijn broeken te passen, haha!

Is dit iets wat jij herkent of heb je tips voor me? Ik lees het graag allemaal terug in de comments!