topcoat

Een tijdje geleden kocht ik deze topcoat, puur uit nieuwsgierigheid! Ik test hem voor je uit en zet de plus- en minpunten voor je op een rijtje.

De lip topcoat is te koop bij Kruidvat voor €3,99. Best aan de prijzige kant voor dit budget merk, maar geloof me als ik zeg dat je er heel lang mee kan doen! Hij is oneindig lang en a little goes a very long way.

Wat doet het?

De metallic topcoat moet je lipstick een metallic finish geven. Op die manier kan je toch wat glitter aan je favoriete, matte lipstick toevoegen! Ik koos hier twee kleuren voor uit, een knalrode en een nude kleur. De rode is Burgundy van de Hema, en de nude is van BelláPierre.

Gebruik

topcoat

Ik begin met de rode lipstick. Dit is hem zonder topcoat. Is het geen beauty? Ik moet zeggen dat hij heel moeilijk smooth op te brengen is, hier heb ik echt een lippotlood bij nodig. Maar na drie pogingen is het me gelukt haha!

topcoat

Dit is de rode lipstick mét topcoat. Ik schrok eerst even, omdat hij eerst wel heel zilver leek. Dit lijkt later een beetje weg te trekken, waardoor je een prachtige shimmer behoud.

topcoat

Let wel op: de lipstick gaat afgeven met de topcoat. Hét voordeel van matte lipsticks, dat ze de hele dag blijven zitten, is dus niet meer van toepassing. Met de rode lipstick vind ik hem heel mooi. Zou het met de nude ook zo zijn?

 

topcoatDe nude lipstick heeft een iets grijze ondertoon, waar ik niet per sé fan van ben. De kleur ligt wel heel dicht bij mijn eigen lippen, omdat ik eigenlijk geboren ben als ijskonijn en mijn lippen altijd wel een beetje blauwig zijn. topcoat

 

De topcoat maakt de lipstick alleen nog maar grijzer, maar dit trekt helaas niet weg. Zo jammer! Hij blijft grijs en ik vind het echt heel lelijk.

topcoat

De voordelen.

Het is fijn om je favo matte lipstick eens anders te dragen, hij is verzorgend, en hij geeft een mooie shimmer. Hij doet wat hij beloofd!

topcoat

De nadelen.

De lipstick gaat afgeven, je moet goed langs je lipranden smeren omdat deze anders af gaan steken, én de topcoat stick komt helemaal onder de lipstick te zitten. Dit is jammer, want hierdoor verlies je onnodig product. Gebruik dus een lipstick kwastje.

Wat vind jij van de topcoat? Zou je hem zelf ook gebruiken?