Tussendoortjes zijn mijn favoriete maaltijd, haha! Vooral makkelijk en gezond. Dat gaat natuurlijk niet altijd even samen, maar volgens mij zijn deze flapjacks wel een goeie optie. Euh, of toch niet?

Flapjacks

Flapjacks zijn een soort havermoutrepen met of zonder smaaktoevoeging. Ik vind ze echt enorm lekker! Ze stillen mijn honger en ik kan weer even vooruit. Bij de Holland & Barrett (voorheen De Tuinen) kocht ik 4 verschillende smaken van hun eigen merk. Alle vier geschikt voor vegetariërs, en eentje geschikt voor vegans.

De Bakewell flapjack smaakt een beetje naar kokos en vanille. Alsof je een hap deeg neemt, haha! Hij smaakt heerlijk. Ik nam deze als avondsnack omdat mijn maag vaak ‘s avonds begint te rommelen. Maar toen ik de achterkant bekeek, viel ik bijna van mijn stoel…

flapjacks

449 kcal?! Dude, ik kan nog beter 100 gram chips eten! Dan wéét ik tenminste dat ik niet gezond bezig ben. De ingrediënten laten voor het grootste deel ook alleen maar vet (palmolie) en suiker zien. Oh men. Zó balen dit!

flapjacks

De Cappucchino flapjack at ik de volgende dag voor ontbijt. Er was zo’n onderzoek waaruit bleek dat ontbijten met chocoladetaart goed voor je is, omdat je dan minder kans hebt op snacken. Nou, ik moest het een dagje uitproberen hoor. Niet met de chocoladetaart, wél met ongeveer hetzelfde aantal kcal. Ik doe mijn best om zo ongeveer 1300 kcal per dag te eten, omdat dat ook is wat mijn lichaam verbrandt.

Nou, zodra de flapjack erin zat, wist ik dat dat plan wel door het putje gespoeld kon worden. Wát een aanslag op je maag zeg! Toegegeven: normaal gesproken voel ik om half 12 al honger, met de flapjack had ik om kwart over 12 nog geen honger.

flapjacks

De chocolate top en de neutrale at ik die middag op. Gewoon, omdat ze me riepen en mijn kcal caps toch al ruim overschreden was. Kon dit er ook nog wel bij. Hij smaakte best lekker, maar het bovenste chocolade laagje was best vettig. De neutrale vond ik het lekkerst, haha! Lekker stevig, zoet, en een goeie snack.

Kortom: ik koop ze niet nog eens, vanwege het hoge aantal kcal. Zou jij ze kopen?