fotoblunders

Soms, soms maak je een hele mooie foto. En dan gaan er vaak zo’n 150 niet-mooie foto’s aan vooraf. Vandaag laat ik je de mindere kant van blog fotografie zien. En vooral, de meest hilarische!

De juiste belichting

fotoblunders

Ik overbelicht mijn foto’s altijd een beetje, omdat ik dat gewoon heel erg mooi vind. Op die manier is wit wat witter, en komen kleuren net wat beter uit. Vooral als het wat donkerder is, is het lastig om een foto mooi belicht te krijgen. Ik heb geen retedure apparatuur om dit bij te stellen, dus moet het met de hand. Het gevolg is dat foto’s enorm wazig kunnen worden. Gelukkig heb ik nu een mini fotostudio die ik kan gebruiken als het te donker is!

 

Bewegende voorwerpen

Oftewel: dieren.

fotoblunders

Sommige dieren zitten heel mooi stil als je voorzichtig doet. Vlinders bijvoorbeeld, of libelles. Maar je hebt ook neurotische beesten zoals katten, die zo graag mogelijk hun neus in je camera willen douwen. Of net wegkijken als je een foto maakt. Fotoblunders zijn gegarandeerd met dieren.q

fotoblunders

 

Selfies

fotoblunders

Dit overkomt iedereen. Hoe mooi en perfect je ook bent, je zal altijd een slechte selfie hebben. Zelf zorg ik er altijd voor dat mijn gezicht zo ontspannen mogelijk is, maar een zenuwtrekje komt nog wel eens voor. Om dan te ontspannen, maak ik gekke foto’s van mezelf. Ik laat mezelf lachen waardoor de foto’s daarna een stuk beter worden.

fotoblunders

Ook focust mijn camera soms net op het verkeerde plekje. Hallo snor!

Welke fotoblunders maak jij wel eens?