School zit er nu officieel op, en de voorbereidingen voor de vakantie waren in volle gang! Hier schreef ik vorige week maandag al een stukje over, maar het leek me leuk om er even wat dieper op in te gaan. Met name, hoe blijf ik fit tijdens mijn vakantie?

Inmiddels zijn we aangekomen op het eiland. Het is echt super mooi weer, en ik ga snel een plog maken van de eerste paar dagen! De afgelopen dagen heb ik gegeten alsof mijn leven er vanaf hing. Maar nu komt er weer balans!P7180339
Als eerst maar even een confession. De twee weken vóór de vakantie ging het echt niet goed. Sterker nog, het ging ontzettend slecht. Ik at en snoepte veel, en sportte bijna niet. Mijn ontbijtjes waren kant en klaar, en altijd hetzelfde. Soja yoghurt met vegan cruesli, en mijn lunch sloeg ik vaak over. Maar gelukkig komt ook aan alle slechte dingen een eind, want de motivatie is wel weer terug.

Mijn hardloop essentials zijn mee naar Terschelling, inclusief een regenjas. Zo kan ik lekker om de dag lopen, no excuses! En wat is er nou mooier dan mezelf helemaal kapot lopen op het eiland? Precies. Niet zo veel. Behalve dat terrasje dan, waar je met de voetjes omhoog van een biertje kan genieten. Maar dat komt daarna wel.

Volgens mij is het wel een wijs besluit om voor twee weekjes vegetarisch te eten, in plaats van parttime veganistisch. Er zijn namelijk niet heel veel vegan hotspots op Terschelling. Zeg maar gerust helemaal niks. Bijna ieder restaurant heeft wel een vegetarische kaart en daarom nam ik deze beslissing. Dan hoeft de kok ook niet iedere keer voor mij iets apart klaar te maken.

Naast mijn rondjes hardlopen zijn we gewend om vooral veel te fietsen en te lopen. We vinden het heerlijk om lekker actief bezig te zijn tijdens de vakantie! Eerder huurden we altijd fietsen, maar nu we zelf een auto hebben, zijn onze eigen fietsen mee. Ook maken we graag lange wandelingen langs de branding en over de duinen. De bilspieren zijn er in ieder geval klaar voor!

P7180343Snackjes zijn een groot struikelblok tijdens de vakantie, maar ik kreeg een onbedoeld goede tip van Annemieke van www.eethetbeter.nl. Zij plaatste laatst op Instagram een foto van de Lifebar. Volledig vegan en bomvol energie. Te koop bij onder andere de Ekoplaza. Ik heb er een paar gehaald voor tijdens de fietstochtjes, dan kan mijn lichaam de extra energie prima gebruiken.