Het is niet niks om als vegetariër te gaan barbecuen. Het is daarom fijn om minimaal een dag vantevoren te weten dat je gaat barbecuen, dan kan je deze heerlijke recepten maken! Ik heb ze gisteren uitgeprobeerd en wou ze daarom met je delen.

De vega sjasliek

Benodigdheden voor zeven stokjes:

barbecue

  • 1 pak vega kipstukjes
  • kipkruiden of barbecuekruiden
  • ketjap
  • knoflookpoeder
  • ui
  • paprika
  • olijfolie
  • barbecue prikkers

Open de verpakking kipstukjes en doe ze in een bakje wat je af kan sluiten. Doe daar vervolgens een eetlepel ketjap, een eetlepel olijfolie en een theelepel kipkruiden doorheen. Gebruik niet meer vocht, dat is ten eerste niet nodig en ten tweede vallen je kipstuckjes dan uitelkaar. Voeg knoflookpoeder naar smaak toe. Sluit het bakje af en laat overnacht marineren. Laat de barbecue prikkers weken in water, dit voorkomt dat ze verbranden.

barbecue

Snij ondertussen de ui en de paprika grof. Prik een stukje kip aan de barbecue prikker en schuif deze naar onder. Schuif vervolgens een stukje paprika aan de prikker en schuif deze ook naar onder, net niet tegen de vega kip aan. Prik daarna weer een stukje vega kip aan de prikker, en vervolgens een stukje ui. Herhaal dit nog een keer. De prikker hoeft natuurlijk niet helemaal vol!

barbecue

De vega hamburger

Ja, ik weet dat je ze los kan kopen maar ik wou je dit recept toch laten zien. Probeer deze eens, je wil gegarandeerd niet anders meer!

Benodigdheden voor vier burgers:

barbecue

  • 1 pak vega vers gehakt
  • barbecuekruiden
  • ei
  • bieslook
  • kleine ui
  • komijnzaad
  • cayennepeper
  • 1 teentje knoflook, geperst (of, als je lui bent zoals ik, knoflookpasta)

Doe het verse gehakt in een mengkom. Snipper de ui en voeg deze toe aan het gehakt. Voeg vervolgens barbecuekruiden, (ik gebruikte “Hoer op de grill” van Green Gypsy en “Sweet honey” van Mister Flavor), komijnzaad, cayenneper, knoflook en bieslook naar smaak toe. Het gehakt is droog, daarom voegde ik een ei toe. Dit is heel belangrijk, omdat een ei ervoor zorgt dat je hamburger niet door het rooster kruimelt als je hem bakt. . Draai vervolgens grote ballen met een doorsnede van +/- 7 cm en druk ze plat tot de gewenste dikte is bereikt.

barbecue

 

Ik heb beide recepten alleen gemaakt, niet gebakken haha! Dat heeft de zwager van mijn vriend voor me gedaan. Zien ze er niet fantastisch uit?

Ga jij nog barbecuen vandaag? Het is er nog wel heel mooi weer voor.