shock

Nu de vakantie voorbij is, komt de herfst gevoelsmatig wel heel dichtbij. Daarom geef ik je vandaag een update over de herfst/wintercollectie van Essence!Deze herfst en winter staat een metallic look centraal bij Essence. Ik mocht alvast een paar producten testen.

Oogproducten

shock

Deze Metal Shock Eyeshadow in 04 – Supernova is de perfecte herfstkleur en kost €3,59. Hij is wat groenblauw, waardoor hij draagbaar is voor alle oogkleuren. De swatch belooft enorm veel goeds!

shock

 

Naast de oogschaduw ben ik nog enorm enthousiast over een ander product. Het is volledig buiten mijn comfortzone, maar juist daarom vind ik het zo cool! Vibrant Shock Lash & Brow Gel Mascara is nieuw. Het is een vloeibaar product met een klein mascara borsteltje. De kleur 05 – Copper Up! past perfect bij me. Hij is €2,89. Ik heb op deze foto de puntjes van mijn wimpers met de Vibrant Shock Lash & Brow Gel Mascara gekleurd. Het is het heel subtiel, maar staat me heel goed.

shock

De eyeliner Super Last in Deep Black is een prima eyeliner. Hieronder zie je de swatch. Het kwastje heeft een lang handvat, wat het makkelijk te manoeuvreren maakt. De punt is heel lang, waardoor je een extra strakke lijn kan zetten. Zelfs ik, de eyeliner noob, kan dit. Voor €2,59 kan hij van jou zijn.

shock

Andere oogproducten die ik uit deze collectie uit wil proberen zijn de Moonlight Eyes Cream eyeshadows! Volgens Essence is de kleur makkelijk op te bouwen, en zijn het zachte, iriserende kleuren. De Brow Marker is ook nieuw, het is een semi-permanente wenkbrauwmarker. En hij ziet er echt uit als een marker! Hij is er in twee kleuren, namelijk Brownie en Blondie.

Gezicht

shock
shock

Stop de persen. De Metal Chrome Blush in 10 – My Name Is Gold, Rose Gold is life. Ik ga hem nog eens inslaan, hij kost namelijk maar €2,99. Het is een blush, en als ik hem heel licht aanbreng geeft hij een supergezonde, mooie glow, met de kleur van een blush. Een highlighter en blush in één dus. Ik vind deze kleur echt to die for. Hij staat me zo mooi!

Ik word ook heel hebberig van de Mosaic Blush, een blush met drie verschillende kleuren in één pan. Ook heeft Essence een nieuwe primer gelanceerd met lichtreflectie. Met de aankomende, kortere dagen hebben we dat allemaal nodig. Gewoon, om dat mooie gezichtje van je op te laten lichten in de duisternis. Iedereen verdient dat.

Nagels

Deze ga ik zeker nog kopen. De Metal Shock Nail Powder! Het spiegeleffect van de nagelsalon, zomaar even voor €2,99 in je eigen stash. Essence heeft super mooie tinten, en ik zou dit heel graag uit willen proberen. Niet omdat ik zo’n nagelmeisje ben, maar omdat ik me afvraag of het nou echt de hype waard is.

Mocht je geen zin/tijd hebben om de nagelpoeder aan te brengen, neem dan de nieuwe Holo Rainbow Nail Polish. Vooral 03 – Holo Rocks vind ik een veel te mooie kleur. Ik wil hem. Omdat het blauw is, haha.

Lippen

shock

Ik hou van metallic lipstick! Ik vind matte prima, maar een shimmer of glitter geeft net dat beetje extra. De Metal Shock Lip Paint in 04 – Mercury is een supermooie kleur en kost maar €3,39! Hier draag ik hem zonder een andere lipstick eronder. Met mijn vingers haalde ik een beetje van het kwastje af, en dat depte ik op mijn lippen. Een andere manier om hem te dragen, is over een matte lipstick. Zo geef je een nieuwe twist aan je favoriete lipstick!

shock

Ken je die trend van een tijdje geleden? De groene lipstick? Essence heeft ze dit seizoen in het assortiment! Niet alleen een groene, maar ook een paarse en een blauwe. Alle drie reageren ze op de pH waarde van je lippen en veranderen ze van kleur. Of ze alle drie dezelfde kleur worden weet ik niet. Zo ziet hij er bij mij uit. Dit is Kiss The Frog, te koop voor €1,99.

shock

Essence heeft ook een Lips Go Wow! Lip Art Palette uitgebracht. Het heeft een cream-to-powder textuur. De kleuren zijn enorm veelzijdig! Zo kunnen ze alleenstaand gebruikt worden, maar ook bijvoorbeeld om een ombré liptint te creëren, of je kan ze mixen.

Wat vind jij van de nieuwe Essence collectie?